caixa popular

Escola Valenciana respon a les acusacions d'adoctrinament amb una gran festa per a dignificar l'ensenyament i el valencià

L’esdeveniment d’Escola Valenciana tindrà lloc el diumenge, 17 de febrer, a les 17.00 hores, en la Plaça de la Verge

escolavalenciana.org

Escola Valenciana respon a les acusacions d'adoctrinament amb una gran festa per a dignificar l'ensenyament i el valencià
14/02/2018 -

Escola Valenciana, la plataforma autonòmica més gran en defensa de l’ensenyament en valencià, vol donar resposta a les acusacions de presumpte adoctrinament dels docents que, en les últimes setmanes, s’han llançat per part del Partit Popular i Ciutadans, amb l’objectiu de ‘tractar de censurar i perseguir el model de qualitat de la nostra escola’. Per això, han organitzat, aquest diumenge, 17 de febrer, a les 17.00 hores, en l’emblemàtica Plaça de la Verge de València, una festa en defensa de la dignitat de l’educació, però també de l’ensenyament en valencià.

I és que tal com han assegurat des de la Federació d’Associacions per la Llengua, aquestes falses acusacions ‘inciten a l’odi. No podem permetre que l’educació dels xiquets s’utilitze com a arma política. Tampoc, que es tracte de posar en qüestió a l’equip docent que, amb esforç i il·lusió, dignifica l’escola pública, de qualitat i en valencià’.

Així, i amb aquesta gran festa, no solament han realitzat una convocatòria multitudinària perquè participen tant entitats, associacions, sindicats i partits polítics que promouen la nostra llengua, com la resta de la ciutadania, sinó que s’unisquen per a dir ben alt ‘L’educació ens dignifica. Sí al valencià’.

D’aquesta manera, la festa de l’educació comptarà amb muixerangues, gegantes i cabuts, i la música de dolçaines i tabals, però també amb les actuacions musicals de Dani Miquel i La Fúmiga. A més, l’espectacle familiar estarà conduït per la periodista Amàlia Garrigós i el director artístic Francesc Burgos ‘El Triangulista’.

Per la seua banda, Vicent Moreno, President d’Escola Valenciana ha deixat clar que la finalitat d’aquesta gran iniciativa no és un altre que fer valdre el model educatiu que defensen, a més ‘d’expressar el nostre suport als professionals que han sigut víctimes d’assetjament per part d’un sector de la societat que rebutja un model d’ensenyament basat en la convivència ciutadana, el foment del debat i el plurilingüisme amb el valencià com a llengua vehicular’.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 4 =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris