25n
25N
25N

Escola Valenciana estudia noves fórmules i projectes per compartir amb la ciutadania

Escola Valenciana estudia noves fórmules i projectes per compartir amb la ciutadania
22/09/2019 -

La Biblioteca Municipal de l’Alcúdia de Crespins ha sigut el centre de la segona part de les Jornades d’Estiu 2019, que Escola Valenciana – Federació d’Associacions per la Llengua convoca tots els anys per reflexionar sobre l’activitat desenvolupada i els nous camins a encetar.

Hui, més de 40 membres de les Coordinadores Comarcals adscrites a Escola Valenciana s’han immers en una jornada de debat, marcada per les aportacions de les treballadores i els treballadors en matèria de projectes. Des de les 10 hores, el conjunt d’assistents ha valorat els diferents àmbits de treball i les millores que pot assumir cada àrea amb l’objectiu d’atraure un ampli sector social i engrescar-lo a participar activament en les activitats d’Escola Valenciana.

Els temes més importants que s’han tractat han sigut la necessitat de trobar un model econòmic sostenible i la renovació del model organitzatiu. A més, en aquest espai de diàleg, les Coordinadores Comarcals han fet aportacions i propostes de millora en àmbits com les relacions institucionals, la participació en comissions, l’organització de les Trobades d’Escoles en Valencià, els projectes que Escola Valenciana desenvolupa, així com la comunicació interna i externa, els Amics i les Amigues d’Escola Valenciana i el proper Congrés d’Escola Valenciana.

La Junta ha valorat de forma positiva les activitats portades a terme durant tot l’any i ha remarcat la incidència que té en la societat una de les iniciatives més emblemàtiques de l’entitat: les Trobades. L’assemblea ha posat l’accent en la vertebració territorial i la cohesió social d’aquestes festes que expressen l’estima per la llengua i la dignitat de l’ensenyament en valencià. Les Coordinadores Comarcals s’han nodrit amb les bones experiències que han compartit entre totes.

La regidora d’Educació, Igualtat i Diversitat de l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins, Maite Juan Borredà, s’ha acostat a l’assemblea per donar la benvinguda.

Cap a l’autosuficiència

Escola Valenciana ha apostat per arribar a un model econòmic sostenible i autosuficient gràcies a les aportacions dels Amics i les Amigues. Durant les Trobades, l’entitat cívica ha desenvolupat una intensa campanya per captar sòcies i socis amb l’objectiu de donar continuïtat al projecte social que constitueix Escola Valenciana per afavorir la normalització de la llengua a l’escola i al carrer. Per a Escola Valenciana és important captar l’atenció de la ciutadania, engrescar-la amb les activitats que porta a terme i convidar-la a fer-se amiga amb un donatiu de 5 € al mes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + disset =