25n
Orgull
Orgull

Escola Valenciana demana a l'inici de curs que l'educació plurilingüe siga "una oferta completa en totes les etapes"

Arxiu

Escola Valenciana demana a l'inici de curs que l'educació plurilingüe siga "una oferta completa en totes les etapes"
09/09/2019 -

Escola Valenciana-Federació d’Associacions per la Llengua dona la benvinguda al nou curs escolar animant a treballar per un sistema “per al segle XXI, amb una escola pública, gratuïta i laica” i on l’educació plurilingüe –perquè l’alumnat domine el valencià, el castellà i l’anglés– siga “una oferta escolar completa en totes les etapes d’ensenyament”.

Així ho ha destacat l’entitat cívica en un comunicat fet públic aquest dilluns amb motiu de l’arrancada del curs escolar 2019-2020 a la Comunitat Valenciana.

Des d’Escola defenen que en el seu model educatiu “no té cabuda la LOMQE” per “antidemocràtica, sectària, injusta, retrògrada, segregacionista i classista”.

“Per aquesta raó, fem una crida a derogar la LOMQE i iniciar un debat amb les comunitats educatives amb l’objectiu d’aconseguir una nova llei que, d’una banda, siga el fruit d’un consens polític, educatiu i social i, d’altra banda, contribuïsca a enfortir la pluralitat lingüística dels territoris amb llengua pròpia”.

D’altra banda, l’organització ha avançat algunes de les activitats que configuraran la seua agenda. Així, s’homenatjarà el poeta valencià Vicent Andrés Estellés, se celebrarà l’Encontre d’Ensenyants a Cocentaina (els dies 27 i 28 de setembre) i commemorarà el 9 d’Octubre.

A més, a partir de setembre es reprendran les projeccions de Cinema en valencià en els centres educatius i en els ajuntaments, es presentarà la nova campanya del Voluntariat pel Valencià i la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat.

Així mateix, la XVII Nit d’Escola Valenciana es durà a terme a Elx durant el mes de novembre i en els Trobades d’Escoles en Valencià d’enguany, amb el lema ‘Arrels de vida, llavors de futur’, es farà un tribut a la mestra republicana Empar Navarro, “una dona referent, que sabia l’important que era aprendre la llengua i va començar a reivindicar el valencià en l’ensenyament l’any 1922”.

Finalment, l’entitat recorda la figura del contacontes Llorenç Giménez, recentment mort, i avança que ja ha començat amb els preparatius del VI Congrés d’Escola Valenciana, que constituirà un homenatge a la memòria de les mestres “referents de la nostra història”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 − 1 =