25n
25N
25N

L'Escola La Masia de Museros transformarà als robots en actors

L'Escola La Masia de Museros transformarà als robots en actors
18/12/2019 -

El cinema, les arts escèniques i la robòtica arriben a l‘Escola La Masia de Museros. Els estudiants de primària aprendran a programar, dins del projecte d’innovació educativa Programa la teua obra, un robot humanoide que serà el protagonista, al costat dels alumnes, del curtmetratge que ells mateixos realitzen i dirigisquen. El projecte, és una idea de El Caleidoscopio, Start up de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, i dona suport econòmic per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Museros.

Des d’aquesta Regidoria, també es va proposar el projecte als centres CEIP Blasco Ibáñez i IES de Museros, encara que únicament l’Escola La Masia va decidir participar-hi.

Es tracta, per tant, d’un projecte amb doble valor. No solament ensenya als alumnes a programar i treballar amb alta tecnologia, com és aquest cas un robot, sinó que, a més a més amb aqueixa tecnologia, adquireixen una major consciència de l’entorn en el qual viuen, ja que el curt que creen ha de tindre un fi social o mediambiental.

Programa la teua obra, que busca la hibridació entre el món de la tecnologia, la cultura i les arts, ha començat pel desembre amb la formació dels professors i tutors a l’hora de dur a terme la programació dels robots, així com el desenvolupament dels guions, vestuari i decorat.

Una vegada format el professorat, seran ells els que s’encarreguen d’ensenyar l’alumnat el desenvolupament de guions en la classe de llengua; en plàstica i dibuix, els decorats i vestuari, i en tecnologia i informàtica, la programació dels robots. Entre tots hauran de realitzar l’obra teatral de titelles o el curtmetratge.

La proposta pretén anar més enllà i convertir-se en un projecte que cree sinergies entre estudiants. Per això, pel maig l‘Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València acollirà l’esdeveniment del Programa la teua obra en el qual tots els centres participants presentaran els seus treballs i projeccions.

A més, el mateix dia, la Universitat acollirà també els esdeveniments de la Fira Aèria, la finalitat de la qual és la construcció de drons socials i MOMO, projecte que conjumina curtmetratges d’animació amb Impressió 3D que es desenvolupen a la província valenciana. Dos projectes d’innovació educativa que El Caleidoscopi està desenvolupant en tota la Comunitat Valenciana.

En aquest curs, tots dos projectes compten amb la col·laboració de la Universitat de València, la Universitat Miguel Hernández d’Elx, Servei de formació de professorat de la Conselleria d’Educació, CEFIRE; i el de la Comunitat de Madrid, CTIF, i un total de 70 ajuntaments. A més, en el projecte participen també més de 1.500 estudiants de primària, ESO i batxiller i 90 centres educatius de les províncies de València i Alacant i de la Comunitat de Madrid.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × un =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud
diputacion covid19