caixa popular

L'Escalante aposta per la renovació escènica en la nova programació

Aquesta temporada, l’Escalante comptarà amb tres produccions pròpies

L'Escalante aposta per la renovació escènica en la nova programació
11/10/2017 -

Ja s’ha presentat la nova programació de l’Escalante que, per primera vegada, està completament programada pel seu director artístic, Josep Policarpo. Una programació completa en la qual la renovació escènica té com a objectiu captar nous públics, però en la qual també predominarà la innovació, la inclusió social i la igualtat de gènere.

Un total de 169 funcions, distribuïdes en espais diferents, com el Palau de les Arts, el Teatre Rialto, la Sala Russafa, l’Espai Inestable o la Sala Matilde Salvador, que ja estan tenint un gran acolliment, ja que d’acord amb Rosa Pérez, Diputada de Teatres, ‘al voltant de 270 centres escolars ja han contactat amb Teatre Escalante, i el nombre de reserves fetes és de 20.640, la qual cosa suposa el 76% de l’ocupació’.

Per la seua banda, Josep Policarpo, Director de l’Escalante, ha anunciat que ‘les dues apostes de la temporada han sigut la renovació escènica per a facilitar els processos creatius a totes les companyies, i l’eficàcia en la gestió, amb l’objectiu de millorar la comunicació de l’Escalante per a arribar al públic. A més, en aquesta temporada comptarem amb una programació de qualitat, com a senya d’identitat del teatre públic que defensem, en la qual els plats forts seran la reposició de ‘L’home invisible’, amb una adaptació a càrrec de La Pavana Companyia, i dues produccions pròpies que són ‘Pi’ de OtraDanza, i ‘Les 7 diferències’ del Pont Flotant. Dues companyies que es caracteritzen per la seua experimentació i la utilització de nous llenguatges, però també per abordar temes pròxims a la realitat social’.

Així mateix, Josep Policarpo també ha donat més detalls sobre la nova programació. ‘Hem cregut convenient completar la temporada amb cicles tematitzats, tant de companyies valencianes com d’altres comunitats autònomes, que permetrà al públic gaudir d’un programa variat i més pròxim. Hui, comença el cicle ‘Música i Teatre’ en el Palau de les Arts, però també tindrem el cicle de ‘Memòria Històrica’, el famós ‘Nadal a l’Escalante’ o ‘Menut Teatre”.

Quant a la falta d’una seu fixa del Teatre Escalante, Policarpo ha volgut assegurar que ‘en aquesta temporada, hem assumit que l’Escalante serà un teatre nòmada, però no ha sigut res improvisat perquè la programació la tenim organitzada des de fa tres mesos. A més, aquests canvis d’escenari també té el seu avantatge, ja que comptem, en alguns casos, amb un major escenari i dotació tècnica, un major aforament i molta més visibilitat’. En aquest sentit, la Diputada de Teatres, Rosa Pérez, també ha afegit que ‘ l’Escalante tindrà una seu fixa per a garantir la llarga vida d’aquest gran projecte’.

Finalment, Andrés Poveda, Director de l’Escola de Teatre de l’Escalante, ha informat de les novetats. ‘Seguim mantenint els grups de teatre per a alumnes de 5 a 17 anys, però hem afegit grups de persones amb diversitat funcional i psíquica, així com cursos per a professionals, que es dividiran en una escola permanent amb formació contínua, i tallers puntuals perquè els professionals puguen reciclar-se. Amb aquesta nova iniciativa, estem convençuts que eixiran noves creacions molt interessants. Per descomptat, també comptarem amb cinc seminaris intensius amb professionals contrastats que desenvolupen la seua activitat fora de València. Una oportunitat molt bona, també, per a aquells que els està costant més incorporar-se al món laboral’.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − 5 =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris