caixa popular

ESAT i el Museu de Belles arts clausuren amb èxit de visitants l'exposició ‘Mirades Fotogràfiques’

ESAT i el Museu de Belles arts clausuren amb èxit de visitants l'exposició ‘Mirades Fotogràfiques’
30/05/2017 -

L’exposició ‘Mirades Fotogràfiques’ que ha romàs oberta del 21 de febrer al 28 de maig en el Museu de Belles arts de València ha rebut 41.289 visitants. Un balanç molt positiu que ha superat les expectatives i ha augmentat l’assistència del públic més jove que amb motiu de l’exposició ha visitat el museu.

La mostra, desenvolupada per un professor i alumnes d’ESAT ha generat experiències estètiques interessants a causa del diàleg que provocava l’obra fotogràfica amb l’obra original, la modernitat i la tradició, la tècnica fotogràfica i la tècnica pictòrica tradicional.

Les fotografies han sigut el resultat tant d’obres dels alumnes de l’últim curs de la titulació d’Art i Disseny, com del seu professor Alberto Adsuara, director del departament de fotografia i d’audiovisuals d’ESAT que ha exercit, al seu torn, de coordinador i comissari de l’exposició.

L’exposició ‘Mirades Fotogràfiques’ tenia la particularitat de mostrar fotografies que interpretaven obres d’art del museu amb una mirada actualitzada, fresca i amb la introducció d’elements quotidians. S’han exposat 30 fotografies de pintors com Vicent Macip, Nicolás Falcó, Velázquez, Cornelisz van Haarlem, Asensio Juliá, Ignacio Pinazo o Cecilio Pla, entre altres.

Dels 41.289 visitants, és significatiu el nombre de visites guiades a l’exposició, repartides en 58 grups.

Una exposició innovadora que ha cercat la interacció del públic a través de tallers didàctics, concursos en la xarxa, jornades i fins i tot activitats de música i dansa, tot açò vinculat a esta mostra.

Per a la Direcció d’ESAT aquest tipus d’iniciatives reflecteixen l’esperit de l’escola en materialitzar i donar visibilitat al treball que realitzen els alumnes i que, com en aquest cas, destaca per la seua qualitat i visió crítica i que a més, obté el reconeixement de la societat valenciana.

Alberto Adsuara, director del departament de fotografia i d’audiovisuals de l’ESAT i comissari de ‘Mirades Fotogràfiques’ destaca que ‘la possibilitat d’acostar a un públic jove als museus ha sigut la base d’aquest treball, i descobrir obres clàssiques a partir d’una revisió actual, ha sigut una fórmula que s’ha demostrat molt vàlida, tant per als alumnes que han participat, com para tots els visitants joves que s’han acostat al museu’.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 5 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris