25n
25N
25N

Diputació i ACNUR treballaran conjuntament per assistir els refugiats sirians residents als campaments de Jordània

El diputado Emili Altur se ha reunido con diferentes representantes de la Agencia con los que también se ha acordado colaborar en la campaña de sensibilización «Ajudaries a aquesta persona?»

Diputació i ACNUR treballaran conjuntament per assistir els refugiats sirians residents als campaments de Jordània
09/03/2017 -

La Diputació de València i el Comitè Espanyol de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) treballaran de forma conjunta per assistir els refugiats sirians residents als camps de Zaatari i Azraq a Jordània. Així s’ha acordat durant la reunió mantinguda a la seu de la corporació provincial pel diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, amb diferents representants d’ACNUR.

En concret, el propòsit d’aquest projecte és contribuir al procés de protecció internacional de les refugiades i els refugiats sirians residents als camps de Zaatari i Azraq i en les zones urbanes de la governació d’Amman assegurant el seu accés als serveis d’emergència.

Les actuacions acordades se centraran essencialment en proveir les 150 famílies refugiades sirianes (750 persones) d’assistència en efectiu per satisfer les seues necessitats bàsiques i a 1.000 famílies d’articles bàsics no alimentaris segons estàndards internacionals i en quantitats suficients per al seu ús domèstic.

El diputat Emili Altur ha apuntat que mitjançant aquest projecte «des de la Diputació de València donem resposta a les necessitats de protecció de la població refugiada que viu a Jordània, i especialment a les dones, als xiquets i xiquetes per representar els col·lectius que s’enfronten a uns majors reptes», ha incidit.

Així mateix, en aquest marc de col·laboració establert entre la corporació provincial i ACNUR, també es treballarà en la implementació de la campanya de sensibilització Ajudaries a aquesta persona? Una iniciativa orientada a la societat valenciana per tal d’establir les bases per a una convivència solidària, pacífica i inclusiva, davant l’imminent arribada de la població refugiada als nostres territoris. La mateixa persegueix crear i difondre eslògans d’acollida de la població refugiada.

La societat d’acollida ha de ser conscient dels motius que han obligat a milers de persones a fugir dels seus països d’origen; del periple que han tingut que recórrer fins arribar a Europa; de l’existència de normativa en matèria d’asil que s’ha d’acomplir; de la necessitat de garantir una acollida i integració de la població nouvinguda en condicions de dignitat.

Entre les iniciatives previstes destacada el disseny d’un innovador cartell espill, on les persones que s’apropen a ell veuen reflectides la seua imatge, com si d´un espill es tractara. L’objectiu d´aquest disseny és clar, posar-nos en la tessitura de tenir que respondre a la pregunta: ajudaries a la persona que estàs veient al cartell espill, és a dir, t´ajudaries a tu mateix. Evidentment, la resposta és positiva i, per tant, ajudaries a les persones refugiades, persones com tu.

 

ACNUR

L’Oficina de l’Alt Comissionat per als Refugiats es va establir el 14 de desembre de 1950 per l’Assemblea General de Nacions Unides. Mentre que l’Associació ‘Espanya amb ACNUR’ fou reconeguda com el Comité Espanyol ACNUR el 26 de novembre de 1993. L’Agència té el mandat de liderar i coordinar l’acció internacional per protegir i resoldre els problemes dels refugiats arreu del món. El seu objectiu principal és salvaguardar els drets i el benestar dels refugiats.

ACNUR tracta de garantir que totes les persones puguen exercir el seu dret a sol·licitar asil i trobar refugi segur en un altre Estat, així com de trobar solucions duradores per a ells. En aquest sentit l’Agència de l’ONU per als Refugiats tracta que puguen de tornar a casa de forma voluntària, integrar-se al país d’acollida o ser reassentats en un tercer país.

Durant els seus gairebé 60 anys d’història, l’Agència ha ajudat a més de 60 milions de persones a refer les seues vides. En l’actualitat, amb una plantilla d’aproximadament 6.650 persones en més de 118 països, ACNUR segueix ajudant a 34.400.000 de persones.

Más información

0 comentarios

0 comentarios

No hay comentarios todavía. ¿Quieres añadir uno?

Escribir un Comentario

Escribir un Comentario

3 × cuatro =