25n
25N
25N

Es tanquen els cementeris i les sales de vetla de València

Es tanquen els cementeris i les sales de vetla de València
24/03/2020 -

Dins les múltiples mesures sanitàries, econòmiques i socials que està prenent l’Ajuntament de València per combatre l’expansió del coronavirus, el regidor de Cementeris i Servicis Funeraris, Alejandro Ramón, ha signat aquest dimarts una resolució que concreta com s’aplica en la nostra ciutat allò que disposa tota la normativa relacionada amb la contenció de la malaltia (el Reial Decret del govern central del dia 14, les resolucions d’Alcaldia –del dia 15- i les de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública –dels dies 12 i 20- i l’Ordre del Ministeri de Sanitat –del dia 21-). El tancament dels cementeris municipals i de les sales de vetla i la suspensió de tots els oficis religiosos en són les principals novetats.

En primera instància, la resolució decreta la prohibició de la prestació del servici habitual de sales de vetla de cadàvers i de totes les celebracions religioses i laiques als tanatoris-crematoris públics de la ciutat (tant el que gestiona Funespaña com el crematori municipal). Aquesta indicació afecta ara a totes les defuncions, no sols –com ocorria des del passat dia 12- a les d’aquelles de persones que s’hagueren vist contagiades pel coronavirus. A més, se suspenen tots els servicis religiosos a la capella del Cementeri General i als soterrars pels ritus musulmà i jueu. En aquest sentit, el regidor ha volgut traslladar la solidaritat del govern municipal amb les famílies i les persones estimades dels difunts i ha avançat que “una vegada concloga l’estat d’alarma posarem a disposició de les famílies la possibilitat de fer les cerimònies d’acomiadament que les circumstàncies impedeixen ara”.

D’altra banda, es tanquen al públic els set cementeris municipals de la ciutat (General, el Cabanyal, Campanar, el Grau, Benimàmet, Massarrojos i el Palmar), amb l’excepció de la realització dels servicis d’inhumació que corresponguen, sempre amb l’obligatorietat de complir amb tot el previst en la normativa d’aplicació relacionada amb el COVID-19.

A més, s’estipula que el soterrar, la incineració o la donació a la ciència del cadàver es podrà realitzar sense necessitat d’esperar 24 hores després de la defunció si això no va en contra de la voluntat de la persona difunta o dels hereus.

“Amb aquesta resolució donem resposta a el estipulat per les diverses administracions públiques per combatre l’expansió del COVID-19 amb l’esperança que totes aquestes restriccions, que en alguns casos sabem que són especialment dures, sobretot tenint en compte que afecten moments de dol, acabaran contribuint a acabar amb l’amenaça d’aquest coronavirus”, ha explicat Alejandro Ramón.

La resolució signada incorpora l’alçament del tancament provisional de la sala de tanatopràxia vinculada a l’IML, decretat en juliol de 2017, que s’habilitarà per a les actuacions que siguen necessàries per a la pandèmia. A més, es redueix l’horari del tanatori, que passa a ser de 9.00 a 21.30 hores; es ratifica la suspensió del servici del bar-cafeteria del Cementeri General i es trasllada a la contractista dels servicis de beneficència aquesta resolució perquè s’hi apliquen les mesures corresponents. Complementàriament, s’insta a comunicar aquest acord a totes les empreses responsables dels tanatoris de la ciutat que són de titularitat privada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + nou =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud
informacion coronavirus