25n
25N
25N

Es reuneix la Junta Local de Seguretat de Carcaixent

La seguretat per a les festes majors centra els punts de l’encontre al que ha assistit el subdelegat del govern

Es reuneix la Junta Local de Seguretat de Carcaixent
15/09/2017 -

Este matí s’ha reunit a Carcaixent una reunió la Junta Local de Seguretat copresidida per l’alcalde, Paco Salom i el subdelegat del govern, Jose Vicente Herrera, i que ha comptat amb l’assistència de representants de la Guàrdia Civil i dels cossos de la Policia Nacional, Autonòmica i Local. També han estat presents regidores de festes i emergències Rosa Nicolau i Paula Lozano i el regidor del Partit Popular, Salvador Ferrer.

L’objectiu últim de l’encontre, com se’n deriva dels acords als que s’han arribat, era establir polítiques de seguretat local i també fixar els criteris de coordinació, col·laboració i cooperació de les diverses forces i cossos de seguretat que actuen al municipi. Així, els punts del dia que s’han tractat eren relatius a l’organització de seguretat de les properes festes majors i l’aplicació de les recomanacions de mesures de protecció antiterrorista derivades dels comunicats que s’han enviat a tots els municipis des de Delegació del Govern i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

D’esta manera, s’ha treballat especialment al voltant del dispositiu de seguretat que està organitzant-se per a les festes majors, reforçant-se la coordinació dels diferents cossos de seguretat en aquells actes on està prevista una major afluència de persones com el Ral·li, les discomòbils o les orquestres. La finalitat i objectiu fonamental, com s’ha destacat durant tota la reunió, és garantir la seguretat de tots els veïns i veïnes per a que puguen participar activament de tots els actes.

L’alcalde de Carcaixent, per la seua banda, li ha manifestat al Subdelegat del Govern la total predisposició del consistori a col·laborar en matèria de seguretat al temps que li ha traslladat la necessitat d’introduir reformes en la normativa estatal que afavorisquen l’ampliació de plantilles i l’augment d’agents en reserva activa. En esta línia ha incidit en la problemàtica dels agents de segona activitat i la conveniència d’avançar l’edat de jubilació.

Per altra banda, també s’han analitzat les estadístiques sobre delinqüència i infraccions en Carcaixent en diferents nivells i àmbits, en les quals s’ha observat una tendència a la baixa en els últims anys. La violència de gènere i la necessitat del seu tractament multidisciplinari per fer-li front ha sigut un altre dels temes centrals de la reunió on s’ha acordat la creació d’una mesa de coordinació policial per fer seguiment dels casos i establir les actuacions necessàries. Des de Subdelegació de Govern s’ha oferit la col·laboració per tal de realitzar accions d’informació i prevenció en els col·legis referent a este tema.

Segons ha explicat l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, la Junta de Seguretat tenia un doble objectiu, «per una banda establir el protocol de seguretat de per a les festes d’octubre i per altra tenir clares les mesures de protecció antiterrorista per a que tots els veïns i veïnes puguen gaudir de les festes amb tranquil·litat i puguen participar activament de tota la programació prevista».

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 2 =

mercat medieval ontinyent
mercat medieval ontinyent