25n
25N
25N

Es replanten les bardisses de l’avinguda Blasco Ibáñez des de Gómez Ferrer i Suècia

Es replanten les bardisses de l’avinguda Blasco Ibáñez des de Gómez Ferrer i Suècia
08/12/2020 -

La Regidoria d’Ecologia Urbana està procedint a replantar i sanejar les bardisses del jardí central de l’avinguda Blasco Ibáñez en el tram que transcorre entre Doctor Gómez Ferrer i l’avinguda de Suècia. La mitjana del jardí presenta buits que es reompliran amb pitòspors. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha afirmat que “el jardí de Blasco Ibáñez és un dels més emblemàtics i monumentals de la ciutat de València”.

Sergi Campillo ha afirmat que “estem treballant en la mitjana de l’avinguda Blasco Ibáñez per renovar la zona de bardissa, que havia patit un procés de degradació”. Segons Campillo, “el jardí de Blasco Ibáñez és, alguns trams, un jardí monumental i històric de la ciutat i, malgrat que és una zona de molt de trànsit, la seua massa vegetal i l’arbrat el converteixen en una de les zones verdes de València”. Eixa massa vegetal és, segons el regidor, “la causant que la mitjana de temperatura d’eixa zona siga més baixa que en altres parts de la ciutat”. Per eixe motiu, segons el regidor, “plantarem noves unitats vegetals que embelliran la mitjana de l’avinguda”.

De fet, la bardissa del jardí central de Blasco Ibáñez presenta buits, que seran substituïts per pitòspors (pittosporum tobira), un arbust perennifoli de fulles ovalades i coriàcies i flors menudes, blanquinoses i molt fragants, que s’empra molt en jardineria per la seua resistència i compactat. En total, es plantaran 3.000 plantes. A més, es reposaran alguns exemplars d’arbres com tarongers, araucàries i casuarines i es cobriran els escocells amb corfa de pi, a més de renovar la xarxa de reg.

El jardí renovat pertany a una de les zones més transitades de l’avinguda de Blasco Ibáñez perquè enllaça l’hospital Clínic, les facultats de la Universitat de València, la rodalia del camp de Mestalla i l’entrada i eixida de la ciutat per l’avinguda de Catalunya. Es tracta d’una renovació que, en paraules del regidor, “podran gaudir els veïns i veïnes de l’avinguda, però també els de tota la ciutat perquè és una de les vies més transitades de València”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − 3 =