25n
25N
25N

Es reactiva l'oferta de places per a Policia Nacional amb 2.366 noves vacants

Es reactiva l'oferta de places per a Policia Nacional amb 2.366 noves vacants
25/09/2020 -

Les oposicions al Cos Nacional de Policia solen ser de les més demandades convocatòria després de convocatòria.

S’ofereixen places cada any, i aquest 2020, malgrat l’especial situació que travessem a causa de la crisi sanitària del Coronavirus, no ha sigut l’excepció.

La convocatòria a policia nacional 2020 es publicava en el BOE el passat 29 d’agost, amb una oferta de 2.366 places d’oposició lliure per a l’escala bàsica. Per això si eres un dels molts aspirants que enguany ha optat per preparar-se per a convertir-se en membre actiu de la Policia Nacional del nostre país, t’animem que busques la millor preparació i dónes principi com més prompte millor el teu estudi.

Més enllà de les dates per a la presentació d’instàncies, encara no es coneix un calendari per al desenvolupament de les proves de selecció d’enguany, que forçosament haurà d’adequar-se a les particularitats derivades de la pandèmia de la COVID-19. No obstant això, estem segurs que en els pròxims dies es donarà a conéixer aquesta informació amb les dates més rellevants del desenvolupament de totes les fases del procés.

Si ens basem en anteriors processos d’oposició, el calendari de celebració d’exàmens d’oposicions de policia nacional ha sigut generalment el següent: al novembre sol tindre lloc la primera prova, de tipus física (recorregut en circuit, força de tren superior i carrera de 1.000 metres); al gener, la segona prova (coneixements i ortografia); i entre març i maig, la tercera (reconeixement mèdic, entrevista i psicotècnic) i quarta prova (idioma).

Quins són els requisits per a convertir-te en policia nacional?

Generalment, els requisits d’accés a les proves de Policia Nacional, no solen diverses d’una convocatòria a una altra.

A més de comptar amb la nacionalitat espanyola i trobar-te dins del rang d’edat dels 18 als 65 (data límit en ésser la de jubilació), també s’exigeix que l’aspirant compte amb la titulació de batxillerat o equivalent, que estiga en possessió del Carnet tipus B de conduir i que compte amb una altura mínima d’1,60 metres si és home o 1,60 metres si és dona.

A més, és fonamental no haver sigut condemnat per delicte dolós, ni haver sigut separat del servei de l’Estat, de l’Administració Autonòmica, Local o Institucional, ni trobar-se inhabilitat per a l’exercici de funcions públiques.

Quant a problemes de salut, serà imprescindible no trobar-se inclòs en cap de les causes d’exclusió física o psíquica que impedisquen o menyscaben la capacitat funcional o operativa necessària per a l’acompliment de les tasques pròpies de la Policia Nacional.

I, finalment, serà necessari que el futur Policia, assumisca, mitjançant declaració personal, el seu compromís de portar armes i, si escau, d’arribar a utilitzar-les.

Quines tasques realitzaràs quan sigues policia nacional?

Les funcions encomanades a la Policia Nacional es distribueixen en diferents àrees, que compten amb diverses especialitats.

Les divisions operatives més significatives són: Seguretat Ciutadana, Policia Judicial, Policia Científica, Estrangeria i Fronteres i Informació. Aquestes seccions de competència són dirigides i gestionades per les Comissaries Generals a nivell Central, i per les Prefectures Superiors, Comissaries Provincials i Locals en l’organització perifèrica policial.

Concretament, una vegada aconseguisques la teua plaça com a policia de l’escala bàsica les principals funcions que se t’encomanaran són les següents:

– Expedició de Document Nacional d’Identitat i dels passaports.

– Control d’entrada i eixida del territori nacional d’espanyols i estrangers.

– Vigilància i inspecció del compliment de la normativa en matèria del Joc.

– Investigació i persecució dels delictes relacionats amb la droga.

– Col·laborar i prestar auxili a les Policies d’altres països, conforme al que s’estableix en els Tractats o Acords Internacionals sobre les Lleis, sota la superior direcció del Ministeri de l’Interior.

– Vetlar per la protecció i seguretat d’altes personalitats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × tres =