25n
Orgull
Orgull

Bravo: 'És necessària una llei integral contra l'explotació sexual que perseguisca a clients i proxenetes i protegisca a les dones prostituïdes'

Bravo: 'És necessària una llei integral contra l'explotació sexual que perseguisca a clients i proxenetes i protegisca a les dones prostituïdes'
05/10/2020 -

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha insistit en la necessitat d'”una llei integral contra l’explotació sexual que perseguisca als clients, castigue els proxenetes i protegisca a les dones prostituïdes”, considerant-les com a víctimes de violència de gènere tal com estableix el Conveni d’Istanbul ratificat per Espanya en 2014 i els preceptes del qual han sigut adaptats per la Generalitat a la seua normativa autonòmica.

Així ho ha reclamat la consellera aquest dilluns en el seu discurs d’obertura del Curs Especialitzat en Violència de Gènere per a professionals de l’atenció a les víctimes del delicte organitzat per la Universitat de València i al qual s’han matriculat més de 400 persones.

En aquest sentit, Bravo ha insistit que la formació especialitzada “és una de les millors eines amb les quals comptem per a erradicar el terrorisme masclista i per això aquest curs és tan pertinent com necessari”.

En la seua intervenció, Bravo ha recordat que la violència contra les dones “és un dels principals problemes que arrossega la nostra societat”. En aquest sentit, la consellera ha explicat que “només hui, hauran entrat 86 assumptes en els jutjats de Violència contra la Dona de la Comunitat Valenciana i 25 seran les dones que, sent víctimes de violència de gènere o violència domèstica, hauran sigut ateses en alguna de les 29 oficines de la Xarxa d’Assistència a les Víctimes del Delicte de la Generalitat.

A més, Gabriela Bravo ha assegurat que els jutjats valencians hauran emés hui 13 ordres de mesures cautelars o de protecció per a les dones denunciants i s’haurà presentat una denúncia contra un presumpte maltractador en la Comissaria Especialitzada en Violència de Gènere de la Ciutat de la Justícia de València.

“Aquests números -segons la consellera- són escruixidors, però ho són encara més quan pensem que només representen una xicoteta part de la violència que pateixen les dones, perquè recordem que només un 20% de víctimes denuncien als seus agressors”, ha dit.

Entre les moltes formes de la violència de gènere, la consellera ha volgut cridar l’atenció sobre l’explotació sexual i la prostitució que afecta les prop de 100.000 dones que l’exerceixen i que, segons ha denunciat “mou 3.700 milions d’euros anuals, és a dir, 10 milions d’euros al dia que paguen els seus 15 milions de clients”.

Bravo ha assegurat que es calcula que el 80% d’aquestes dones són forçades a prostituir-se i per això, preocupen “les veus que advoquen per la regulació de la prostitució abanderant un hipotètic dret de les dones a vendre el seu cos” perquè “si acceptem eixa premissa, acceptem que hi haja homes que tenen el dret a comprar-ho”.

Per tot això, a l’espera d’una necessària llei per a abolir la prostitució, la Conselleria de Justícia “convocarà un fòrum d’estudi i anàlisi per a realitzar una radiografia del fenomen de la prostitució i proposar mesures per a l’erradicació d’aquesta mena de violència sexual”.

Aquest fòrum estarà compost per persones expertes i institucions de referència per a “elaborar una proposta valenciana per a abolir aquesta forma d’esclavitud vigent en el segle XXI tal com mereix una societat moderna i decent com la valenciana”, ha assenyalat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 1 =