caixa popular

Es consolida la revolució

Després de dos anys de govern, la Diputació consolida el seu treball en totes les seues àrees i aconsegueix l’objectiu de posar la institució al servei del ciutadà

L’equador de la legislatura i poc abans del començament de les vacances estivals serveix per a fer balanç d’estos dos anys de gestió. Sobretot, de donar a conéixer que la revolució que es va començar en Diputació no solament s’ha assegut sinó que evoluciona favorablement. Des de la institució valenciana s’ha complit un dels objectius principals i full de ruta que era retornar la Diputació als ciutadans i els ajuntaments de totes les comarques doncs són ells els que fan realitat l’existència d’esta, a més de retornar el prestigi que amb el pas dels anys la institució havia perdut amb els diferents casos de corrupció. Amb eixa premissa i la d’incloure a totes les forces polítiques, siguen del color que siguen, cada diputat en la seua àrea ha anat desenvolupant diferents projectes així com asseient les bases del futur.

rueda-prensa-diputacion-balance-2-anos-de-gestion-foto_abulaila-1En roda de premsa, el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, la vicepresidenta, Mª Josep Amigó, i la vicepresidenta 4a i diputada d’Inclusió Social, Memòria Històrica i Teatres, Rosa Pérez Garijo, van fer un balanç de l’assolit en estos dos anys i van coincidir en destacar la revolució assolida en la gestió de cadascuna de les àrees de la Corporació en els dos últims anys. Segons va explicar el president, “esta és la mostra d’un govern plural capaç de posar en comú allò que ens uneix, la qual cosa ha permés que la Diputació deixe de fer vergonya i es convertisca en la institució que mereix la societat valenciana. Una Corporació que creu en el territori, està amb els pobles i ix per a estar prop dels alcaldes i alcaldesses i de la gent”. En prendre la paraula, Mª Josep Amigó es va expressar en termes similars doncs segons va assenyalar, “hem posat més recursos que mai al servei dels municipis, amb una xicoteta revolució en cadascuna de les àrees que ha eliminat l’arbitrarietat i l’opacitat”. Per la seua banda, la vicepresidenta 4a i portaveu d’EU, Rosa Pérez Garijo, va celebrar en la seua intervenció que els “gestos evidents que demostren que esta institució ha canviat totalment, com ha succeït amb un model social basat en la prevenció i orientat a la justícia social, destinant un pressupost que és tres vegades major que el que s’ anava invertint en serveis socials bàsics”.

 

201 milions invertits en dos anys

Quant a la gestió realitzada per la Diputació, el president ha explicat que es “ha invertit 201 milions d’euros en els 266 municipis de la província en estos dos anys, amb quantitats importants per comarques com els 31 milions de l’Horta Sud, els 25 milions de la Ribera Alta i els 24 milions de l’Horta Nord, però també amb inversions productives en comarques en les quals ajudem als ajuntaments a combatre la despoblació rural, com els 8 milions en Els Serrans, els 7 milions a Requena-Utiel, els 4 milions de la Canal de Navarrés i els 2,5 en el Racó d’Ademús”.

rueda-prensa-diputacion-balance-2-anos-de-gestion-foto_abulaila-6No obstant això, l’assoliment no està en la inversió sinó en el fet de reforçar l’autonomia municipal doncs en proporcionar fons no s’exigeix ni indica on gastar-los si no són els Ajuntaments els que en conéixer les seues necessitats inverteixen els diners. “La confiança dipositada en els alcaldes i alcaldesses, que són els que millor coneixen les necessitats dels seus municipis és fonamental. S’ha aconseguit la quadratura del cercle del finançament municipal, amb un Fons de Cooperació que permet als ajuntaments invertir en despesa corrent. A més, que la Diputació no està per a competir amb altres administracions sinó per a cooperar amb elles i arribar a més persones”, assenyalava Jorge Rodríguez.

A més, no solament s’ha repartit diners sinó que des de Diputació es fomenten diferents accions com el foment de la cultura, la reparació de la memòria històrica, dotar dels serveis assistencials necessaris per a la ciutadania entre altres accions. Respecte a la cultura, han destacat la itinerància dels diferents programes, exposicions i esdeveniments, des de l’òpera als concerts musicals, passant per les representacions teatrals i eixa icona del programa ‘La Diputació a les Comarques’ que és l’exposició Memòria de la Modernitat’, que inclou els tresors artístics de la institució que fins ara romanien amagats en despatxos i magatzems.

Quant a la memòria històrica, Rodríguez ha apuntat que “un país no pot ser digne mentre tinga represaliats pel Franquisme en fosses comunes”, i la idea l’ha reforçat la diputada de Memòria Històrica, que ha recordat que la Diputació de València “és la primera administració valenciana que està invertint en les exhumacions de les fosses”. En opinió de Rosa Pérez Garijo, “esta institució ha passat de ser notícia per la corrupció a fer justícia i reparar la memòria dels represaliats”.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × dos =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris