25n
25N
25N

Dalmau demana "lleialtat" i Compromís i PSPV afirmen que hi haurà acord per a resoldre "l'error" al pressupost d'Oltra

Dalmau demana "lleialtat" i Compromís i PSPV afirmen que hi haurà acord per a resoldre "l'error" al pressupost d'Oltra
04/11/2020 -

El vicepresident segon del Consell, Rubén Martínez Dalmau, ha demanat “responsabilitat” i “lleialtat”, en referència a les discrepàncies entre la conselleria d’Igualtat, que dirigeix Mónica Oltra, i la d’Hisenda, que han portat a ajornar la compareixença de la vicepresidenta davant Les Corts per a explicar el seu pressupost. Sobre aquest tema, el síndic de PSPV, Manolo Mata, i la portaveu adjunta de Compromís en Corts, Aitana Mas, han apuntat a un acord per a solucionar “l’error”, que s’emportarà al parlament en les pròximes hores.

Així s’ha manifestat el també conseller d’Habitatge en Corts abans d’intervenir davant la Comissió de Pressupostos per a presentar els comptes del seu departament. Dalmau ha apel·lat a la “necessitat de mirar per les persones, que necessiten que es pense en els seus problemes i no en coses que no tenen gens d’importància”.

Dalmau ha fet una “crida a la responsabilitat”, i ha considerat que és “el moment de gestionar el problema de la pandèmia”, ja que “la gent espera resposta als problemes de les persones”. “Qualsevol soroll al voltant d’això és innecessari”, ha asseverat, i ha defensat que els comptes “es van presentar dins del termini i en la forma escaient” i que “trauen pit” per ells.

Així, ha explicat que des de Unides Podem van parlar “amb totes les parts incorporades en aquesta qüestió” i ha considerat que “en un govern de coalició és normal que hi haja unes certes diferències”.

Respecte a la forma en què es pot corregir aquest “error”, Dalmau ha advertit que “no es pot fer cap modificació d’un acord del Consell” perquè “seria il·legal”, però ha considerat que “si pot haver-hi alguna fe d’errates”, alguna cosa que ha considerat que “passa habitualment per errors tècnics”.

Preguntat sobre la postura d’Oltra, Dalmau ha dit que “no parla per ningú” i que la vicepresidenta “és responsable dels seus actes”. “Segurament tindrà algunes raons per les quals vol posposar la seua intervenció de defensa dels seus pressupostos, però és una qüestió que no conec detalladament”, ha assenyalat, al mateix temps que ha insistit a “traure pit” pels pressupostos “més importants i més socials de la història”. Preguntat respecte als seus comptes, ha confirmat que estan “absolutament correctes”. “Tot està on ha d’estar, sí”, ha afirmat.

COMPROMÍS: “S’ESTÀ MOLT A prop D’ESMENAR l’ERROR”

Per part seua, tant la portaveu adjunta de Compromís en Corts, Aitana Mas, com el síndic socialista, Manolo Mata, s’han referit a l’incident com a “error”. Mas ha apuntat que “està molt a prop” de tancar-se la manera en què “se substanciarà la manera d’esmenar eixe inconvenient”.

Sobre aquest tema, ha indicat que aquesta situació fa referència a “un acord que es va prendre minuts abans del ple del Consell en la Comissió Delegada” d’eixe mateix divendres. Segons Mas, “la qual cosa s’ha publicat no es correspon amb el que es va aprovar” en el ple de l’executiu, d’on falten “21 milions” que “no estan”.

Així, ha defensat que “no quadren partides” en la Conselleria d’Igualtat, però ha indicat que això és “el que s’està acordant” i que està “pràcticament tancat” entre Hisenda i Vicepresidència.

Mas també ha assenyalat que “no estem parlant d’una qüestió d’un error de molts milions d’euros”, sinó d’una “incongruència” entre el que es va acordar i el que es reflecteix en els pressupostos. Per això, “s’ha de rectificar perquè Les Corts tinguen tota la informació”. No obstant això, ha esperat que això no supose un “escull” per a aprovar el pressupost.

PSPV: “EN ABSOLUT HI HA HAGUT MALA FE”

Mata ha manifestat que “es resoldrà l’error” i ha assegurat que “en absolut” hi ha hagut “mala fe”. Així, ha apuntat que “el Consell manarà una correcció d’errors que s’ajustarà al que diu la llei i les previsions pressupostàries”.

Igualment, ha demanat “perdó” per la “irresponsabilitat de tots nosaltres” i el “caos” en una situació en la qual “ahir van morir 20 persones” –per coronavirus–. “No sé quina polèmica hi ha sobre el 0,08% del pressupost”, ha manifestat, davant uns comptes que ha considerat “les millors de la història”, per la qual cosa ha considerat: “Estem parlant d’un tema incomprensible”.

El síndic també s’ha pronunciat sobre aquest tema en una roda de premsa anterior a València, en la qual ha assegurat que “aquesta és una cosa de polítics i de politiqueig que la gent no entén en absolut”. “Jo que em dedique bastant a això i no l’entenc tampoc i em sembla absurd que estiguem en aquesta situació amb el 0,08 per cent del pressupost”, ha manifestat.

Així, ha assegurat que “hi ha un compromís del Govern valencià que eixos 21 milions quan comence el pressupost se’ls faran arribar a qui els reclama”. “Crec que hauríem de donar per resolt l’assumpte”, ha agregat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 8 =