25n
25N
25N

Erik Lozano representarà a una comissió de Catarroja com a Faller Major: "Les Falles són una festa tradicional, però cal evolucionar"

Erik Lozano exercirà el seu mandat amb el mateix nivell de representació que el faria una Fallera Major

Erik Lozano junt amb Joan Díaz i Itzíar Tomás

Erik Lozano representarà a una comissió de Catarroja com a Faller Major: "Les Falles són una festa tradicional, però cal evolucionar"
09/06/2021 -

La Falla Plaça de la Regió de Catarroja ha trencat amb totes les barreres de gènere, convertint-se en la primera comissió a comptar amb la figura de Faller Major per a l’exercici 2022-2023. Erik Lozano ha sigut el jove elegit a ostentar aquest càrrec, triat amb els mateixos criteris que se segueixen a l’hora de seleccionar a la fallera major i, a més, amb les mateixes responsabilitats de representació. És moment d’avançar en el món de les Falles i aquest, sens dubte, és un gran pas.

València Extra ha parlat amb Erik Lozano, que s’ha mostrat “sorprés” davant tanta repercussió. “Sí que m’esperava que s’anara a parlar i que cridara l’atenció, però m’ha agafat per sorpresa que haja sigut tan prompte i a aquest nivell. Jo el que vull és que aquesta situació es normalitze i, sobretot, que es respecte”.

El somni d’Erik sempre havia sigut representar a la seua comissió. Per això, quan “un home de tota la vida de la Falla va donar la iniciativa, vaig pensar que era el moment de proposar-lo i veure què passava. I la veritat és que estic molt content perquè he sentit el suport tant de la meua família, com de tota la meua comissió”. Ara, toca esperar per a saber si hi haurà algun tipus d’impediment: “a nivell intern, ja hem canviat els estatuts, però també presentarem una esmena als estatuts de la Junta Fallera Local per a veure si es poden modificar o si hi ha algun problema en què participe en els actes. Encara ho estem veient”.

No és la primera vegada que apareix la figura de Faller Major en el món de les Falles. No obstant això, fins hui, sempre es tractava de càrrecs honorífics, no podent-se equiparar amb la representació que ostenta la Fallera Major d’una comissió. No obstant això, el cas de la Falla Plaça de la Regió de Catarroja és completament diferent: “no hi haurà més representació que el President i jo”.

“Jo entenc que les Falles són una festa tradicional, però cal avançar i evolucionar. Llavors, si en altres comissions hi ha gent amb la mateixa il·lusió que jo, els diria que ho valoraren i que els donaren opcions de complir el seu somni i representar a la seua comissió”, explica Erik Lozano. “Sé que hi ha gent que no ho entén, però només demane que es respecte”.

Erik Lozano serà Faller Major de 2023, i compartirà exercici amb Javier Vázquez, President de la comissió, i amb Itzíar Tomás, Fallera Major Infantil, i Joan Díaz, President Infantil. “És un somni fet realitat i només espere que l’exercici faller siga el més normal possible dins de tota la novetat i que, al final, puga participar en tots els actes, tant oficials com no”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + catorze =