25n
Orgull
Orgull

La UV, una universitat molt "internacional" que aquest curs acollirà 2.150 estudiants estrangers

La Universitat de València (UV) guanya prestigi a nivell internacional després de posicionar-se entre les 300 millors del món segons l”Academic Ranking of World Universities’ (ARWU)

Jornada de acogida en la UV (MIGUEL LORENZO)

La UV, una universitat molt "internacional" que aquest curs acollirà 2.150 estudiants estrangers
06/09/2019 -

La Universitat de València (UV) comença nou curs. Les seues facultats tornaran a omplir-se d’alumnes àvids de noves experiències i nous coneixements. Professors, amics, coneguts, tots es tornaran a trobar dilluns que ve 9 de setembre, dia en què la universitat comença les classes. Però, no tot anaven a ser cares conegudes, ja que, dimecres passat 4, la UV va iniciar una jornada de benvinguda per als 2.150 estudiants estrangers i els 300 alumnes d’universitats espanyoles que cursaran el primer semestre o tot l’any en la institució acadèmica de la nostra ciutat.

LA UV, UNA UNIVERSITAT RECONEGUDA MUNDIALMENT

En l’últim any, la UV ha anat escalant posats en els rànquings internacionals. Al juliol, el Global Ranking of Academic Subjects (GRAS) -també conegut com a rànquing de Xangai– col·locava a la UV entre les 100 millors del món en quatre matèries (Teledetecció, Ciència i Tecnologia dels Aliments, Turisme i Salut Pública), sent la primera institució acadèmica espanyola en aquestes assignatures.

Fa poc, l’Academic Ranking of World Universities (ARWU), el rànquing que compta amb major reconeixement mundial, va publicar que la UV ocupava el lloc número 300 del món. Això significa que aquesta institució es troba per davant de la Universitat Politècnica de València (UPV), que es posiciona entre el 401 i el 500, la Pompeu Fabra de Barcelona o l’Autònoma de Madrid, ambdues, entre el 301 i el 400.

JORNADES D'ACOLLIDA
La UV està duent a terme unes jornades d’acolliment que tenen com a finalitat ser la primera presa de contacte dels estudiants amb la institució acadèmica. En les sessions, es dóna a conéixer la institució acadèmica i s’informa de les activitats, les instal·lacions i els serveis que tindran a la seua disposició durant l’estada. Ahir va ser el torn dels estudiants de Burjassot i Tarongers i el dilluns dia 9 seran els alumnes de Filologia (Anglesa, Catalana i Clàssica), Traducció i Interpretació, Periodisme, Comunicació Audiovisual, Llengües Modernes, entre altres. Els estudiants internacionals que cursen algun dels graus que s’imparteix en la Facultat d’Economia seran els últims a passar per les jornades d’acolliment el dimarts dia 10

2.450 ESTUDIANTS ESTRANGERS EN LA UV

Tots aquests assoliments a escala mundial han produït un creixement en l’acolliment d’estudiants estrangers o de la resta d’Espanya en els diferents campus d’aquesta universitat. La majoria de l’alumnat estranger o exterior a la Comunitat Valenciana forma part del programa Erasmus, però també hi ha estudiants del programa internacional i del SICUE -aquest últim, dirigit universitaris espanyols-.

La UV ha informat que 150 alumnes procedeixen de països no europeus, 2.000 són de països pertanyents a la Unió Europea (UE) i 300, de diverses institucions acadèmiques espanyoles. En total, seran 2.450 persones les que podran gaudir d’un intercanvi al llarg d’aquest curs acadèmic, un curs que, a part de veure’l com una gran experiència en les seues vides, també podran concebre’l com una oportunitat per a aprendre en una de les 300 millors universitats del món.

TERCERA D’EUROPA EN ACOLLIMENT D’ERASMUS

A més de tot això, la UV és líder en la recepció d’estudiants Erasmus, ja que ocupa el tercer lloc a nivell europeu. Itàlia, Alemanya, França i Regne Unit són, per aquest ordre, els alumnes que més estudiants envien de les seues universitats a l’estranger.

Així mateix, la UV també rebrà a alumnes no europeus procedents de països com Rússia, Tunísia, Bòsnia, Armènia, el Marroc, Kazakhstan o Israel, entre altres. En el marc del programa internacional, la majoria els 150 estudiants estrangers provenen de Sud-amèrica, els Estats Units, el Japó, la Xina o Corea.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 4 =