25n
25N
25N

L'equip valencià d'esquí adaptat, campió d'Espanya 2018

Jaime Almenar torna a proclamar-se campió d’Espanya en l’eslalon i Miguel Betoret aconsegueix un meritori bronze en el gegant

L'equip valencià d'esquí adaptat, campió d'Espanya 2018
29/04/2018 -

El corredor de Cesg-Integra Jaime Almenar va ser la imatge dels campionats d’esquí alpí en reconeixement a la seua trajectòria, després de 8 temporades ininterrompudes en l’elit de l’esquí adaptat espanyol, proclamant-se campió d’Espanya en quatre de les últimes cinc edicions, malgrat la seua curta edat.

L’expedició valenciana al Val d’Aran estava composta pels corredors Jaime Almenar i Miguel Betoret (Beto), al costat de Damián Mellado, entrenador especialitzat en esquí adaptat, Julio Almenar, experimentat capità de l’equip, i Martin Mellado, responsable del projecte Cesg-Integra recolzat per la Diputació de València, a través de l’àrea d’esports que dirigeix Isabel García.

L’Estació de Vaquèira-Beret ha acollit els campionats d’Esquí Alpí i de Snow Adaptat en els quals per primera vegada el Club d’Esquí Sierra de Gúdar, a través del seu projecte Cesg-Integra, va presentar al seu equip de competició després de dues temporades de marxa. La competició d’esquí alpí, consistent en un eslalon especial i un eslalon gegant, es va disputar en l’espectacular Stadium de Beret.

En el gegant, Beto, debutant en la competició, va sorprendre i va donar la campanada en obtenir la medalla de bronze. Miguel va compensar la seua falta d’experiència amb llance i ambició esportiva i un caràcter guanyador. Després de la primera màniga es va col·locar en una tercera posició de la qual ja no seria apeado, malgrat els esforços dels altres competidors en la màniga final. Amb la seua cadira Tessier model Tempo, recentment adquirida gràcies al suport de la Diputació, va despuntar en el Stadium de Beret.

Jaime Almenar, per la seua banda, va complir amb els pronòstics en la prova de eslalon i es va proclamar una vegada més campió d’Espanya amb molta autoritat, demostrant que està a un nivell altíssim en el panorama nacional. No en va, s’integra des de fa tres temporades en l’ambiciós Projecte FER de la Fundació Trinidad Alfonso.

Al costat de la medalla d’Or del eslalon, Jaime va rebre també el trofeu acreditatiu de campió de la Copa d’Espanya, l’altra competició nacional existent que premia la regularitat, dirimint-se amb els punts sumats en els diferents trofeus autonòmics que tenen caràcter de Copa d’Espanya.

Per al Club d’Esquí Sierra de Gúdar açò no ha fet més que començar. Després de dues temporades treballant en el seu projecte d’esquí per a tots Cesg-Integra, patrocinat per la Diputació de València. El club ha invertit aqueix recolze en adquirir el material necessari, com a cadires d’esquí, estabilitzadors i altres equipaments necessaris, així com a formar a professors en les diverses especialitats de l’esquí adaptat i a subvencionar en un part molt important tant les activitats d’aprenentatge com els baptismes de neu.

En aquests campionats d’esquí alpí van participar en les tres categories existents un total 44 corredors, vinguts de tots els racons d’Espanya, distribuïts en: Blind (visuals), Standing (esquí dempeus) i Sitting (esquí en cadira), a les quals es va unir el campionat de Snow, celebrat simultàniament, que va comptar amb la presència de la recent medallista paralímpica Astrid Fina.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 5 =

caixaontinyent
paterna
ruta massamagrell