25n
25N
25N

L’EPSAR es reuneix amb l'Ajuntament de Llíria per a buscar solucions en la depuració d'aigües residuals del municipi

Les zones de nova expansió, així com els nuclis residencials i industrials de Montecollado, han centrat la jornada de treball

L’EPSAR es reuneix amb l'Ajuntament de Llíria per a buscar solucions en la depuració d'aigües residuals del municipi
08/10/2020 -

La presidenta de la Comissió de Gestió i Planificació del Territori de l’Ajuntament de Llíria, Mª Cruz García, junt amb els tinents d’alcalde Joanma Miguel i Paco García, així com diversos tècnics municipals, han desenvolupat una jornada de treball amb representants de l’EPSAR, per a abordar la problemàtica en matèria de conducció i depuració de les aigües residuals al municipi.

Per part de l’Entitat de Sanejament i d’Aigües Residuals de la Conselleria de Medi Ambient, van assistir a la reunió celebrada a Llíria el seu gerent, Augusto Montamarta, així com tècnics de l’entitat, que han escoltat les demandes i necessitats del municipi davant el futur desenvolupament urbà i la possible connexió dels sectors industrials i residencials de la zona de Montecollado.

Des de l’ajuntament s’han exposat les actuacions que farien falta a curt i mitjà termini en matèria de conduccions i noves estacions depuradores per a poder aconseguir la major part de la població i zones consolidades, tant residencials com industrials.

La delegada de l’àrea de Gestió i Planificació ha plantejat fer projectes zonificats que no requerisquen grans conduccions en distància, que resulten molt costoses i de difícil execució a curt termini, sinó més pròximes i dimensionades a les realitats de cada sector.

Entre estes actuacions, es trobaria la d’impulsar una estació depuradora que donara cobertura als sectors urbanitzables SR-1-2-3-5 del nucli urbà, així com als industrials (UE49 1-2-3) i residencial de Montecollado (UE48). De fet, en esta proposta ja està treballant la Regidoria del Cicle de l’Aigua per a donar cobertura a tot l’entorn urbà del municipi de Llíria.

Des de l’EPSAR han adquirit el compromís d’estudiar els projectes presentats per l’ajuntament i estudiar la viabilitat d’estos, amb la finalitat de poder fer acords de col·laboració en tot allò que l’entitat de sanejament siga competent.

Tot este treball completaria el programa d’implantació de servei de clavegueram i noves connexions en la xarxa de col·lectors generals que la Regidoria del Cicle de l’Aigua també està desenvolupant per a les zones residencials de l’entorn de Sant Vicent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − set =