25n
25N
25N

EPSAR proposa congelar per segon any consecutiu la tarifa del Cànon de Sanejament que es cobra amb el rebut de l'aigua

EPSAR proposa congelar per segon any consecutiu la tarifa del Cànon de Sanejament que es cobra amb el rebut de l'aigua
26/10/2016 -

El consell d’administració de l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR), presidit per la consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, té previst abordar esta vesprada la congelació de la tarifa del Cànon de Sanejament que es cobra amb el rebut de l’aigua. Esta mesura “afavorirà a més de dos milions de llars a la Comunitat Valenciana”, subratlla la consellera, i recorda que l’any passat ja es va congelar.

Suposa, a més, consolidar un gir respecte a la política aplicada per l’anterior govern, que ho va arribar a pujar un 38% durant l’última legislatura i ho va utilitzar per a costejar alguns esdeveniments o obres que no tenen a veure amb el sanejament i depuració. Més de 120 milions van ser a parar a actuacions com la Copa Amèrica o a l’EXPO Saragossa 2008, segons es va posar en relleu mesos arrere en el mateix consell d’Administració de l’EPSAR.

També se sotmet a aprovació el Pla d’Obres per a 2017 que, d’executar-se en la seua totalitat, contribuiria a la creació de més de 1.000 llocs de treball. La viabilitat del pla requereix reforçar el personal encarregat de la seua gestió.

D’altra banda, el consell d’administració d’EPSAR repassarà el pressupost de l’any 2017, xifrat en 278 milions d’euros.

Previ al consell d’administració, el consell de participació, integrat per una àmplia representació de col·lectius socials i institucionals, té previst tractar les qüestions següents:

– La situació de les poblacions de menys de 500 habitants que encara no compten amb planta depuradora (es preveu actuar en 20 municipis).

– El tractament conjunt dels subproductes líquids o semilíquids d’elevada càrrega orgànica generats en algunes indústries i els fangs que es produeixen en el procés de depuració.

– La possibilitat de desenrotllar una política de difusió tant de les bones pràctiques en l’ús de l’aigua en les llars com dels beneficis ambientals que s’obtenen gràcies al Cànon que paguen els ciutadans.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + disset =