25n
25N
25N

José Ros: "Al final tots volem el millor per a Rafelbunyol. Totes les propostes han de ser escoltades"

El nou Regidor de Festes de Rafelbunyol fa un balanç positiu de les seues primeres festes, i espera poder marcar més el seu “toc personal” l’any que vinent

José Ros: "Al final tots volem el millor per a Rafelbunyol. Totes les propostes han de ser escoltades"
25/09/2019 -

Fa uns mesos, assegura, no s’imaginava com a membre del govern a l’Ajuntament de Rafelbunyol: “M’ho dius i no m’ho crec“, bromeja. José Antonio Ros assegura que és cosa d’un dels seus millors amics, que era -o continua sent- l’alcalde de la localitat, la culpa que es presentara.

Res més arribar al seu càrrec, a penes es van delegar les competències, Ros es va trobar amb un gran volum de treball; en menys de dos mesos donaven inici les Festes de Rafelbunyol, són activitats des del 30 d’agost al 10 de setembre. Unes primeres activitats en les quals ha volgut deixar la seua primera “marca personal” i que l’han ajudat a estar, assegura, “més consolidat” com a regidor.

Les festes de Rafelbunyol van acabar la setmana passada, i sembla que han sigut un èxit.

Sí, molt bé. Estic molt content amb la participació, perquè les nits fortes, que va ser la nit del correbars, del ‘tardeo’ (que va ser una aposta personal meua), la de paelles i el dijous, amb un tribut a Extremoduro, Marea i La Fuga, van funcionar de categoria.

Acabes d’arribar, però ja has volgut deixar la teua empremta.

Sí, amb el ‘tardeo’. Estic súper content. He de donar les gràcies a ALEC, una associació de comerciants nova, d’aquest mateix any. Ens van donar suport a l’hora de posar carpes amb menjar, beguda… Per a proveir a tothom. La veritat és que va tindre un acolliment espectacular.

També he d’agrair-li-ho molt a l’orquestra Empopados i a Nosolodeejays, que es van encarregar d’amenitzar tota la vesprada. La gent va quedar molt contenta. Es van ajuntar a menjar, es van omplir els bars… I després ens reunim tots en la Plaça de l’Ajuntament. Va ser genial.

‘Al principi va ser una mica xocant. Ara ja estic més ‘consolidat’’

Al poble també celebreu bous al carrer. Gaudeix ací de bona salut?

Sí, de moment, però toquem fusta. Enguany hem hagut d’organitzar-ho nosaltres, perquè no hi havia festers. Sempre que no hi ha festers, que al final és gent jove que s’apunta i s’encarrega de pagar els bous, s’encarrega l’Ajuntament. Enguany això ha suposat una despesa més en l’apartat de festes. Finalment ho assumim i els tres bous van ser molt bé, tots van acabar contents.

Acabes d’arribar a la primera línia política. Com ha anat?

A mi fa poc, fa tres mesos, em dius que estaré ací i no m’ho crec. No m’ho creuria perquè, de debò, no em considere una persona política. Sí que m’agrada fer coses per a la gent, el meu poble i beneficiar-lo, però no em veia en aquesta situació. Així que, la veritat… Al principi va ser una mica xocant. Ara ja estic més ‘consolidat’ com a regidor.

Com vas acabar, llavors, com a membre del govern?

Perquè Fran -Fran López-, l’Alcalde de Rafelbunyol, és un dels meus millors amics. Ell em va animar a presentar-me; “Va To, apunta’t, que ho farem bé”. I mira… Vaig entrar el seté. Era l’últim, el de la majoria absoluta. Gràcies a la votació de la ciutadania, vaig eixir. No ens ho esperàvem ningú, però ha tocat i estic molt content.

Heu aconseguit majoria absoluta, no necessiteu pactar amb altres partits. Com és la relació amb aquests?

Intentem fer un govern participatiu i des del primer dia jo, personalment, vaig dir que estava obert a qualsevol proposta de qualsevol grup polític. Al final, tots volem el millor per a Rafelbunyol. Totes les propostes han de ser escoltades i, les que tinguen cabuda, avance.

Va ser arribar sense esperar-ho i ja haver d’enfrontar-te a una gran activitat.

Sí, en arribar ja estaven totes les festes per organitzar. Al principi, fins que no et fas amb la burocràcia… A mi em van traure del carrer i em van posar a l’Ajuntament. No coneixia a cap empleat més enllà de coneguts del poble, però tot passa.

En alguns pobles de voltant, de l’Horta, s’han hagut de cancel·lar revetles per actes violents. Ací tot ha anat bé?

Ací, des del principi, em vaig proposar intentar fugir de les discomòbils. Al final, són les que porten a un tipus de gent més juvenil i, a vegades, més violenta. Per això enguany no hem portat macrodiscomòbil i ens hem centrat en orquestres. Aquestes atrauen gent més adulta. Per exemple també vam fer una nit del Remember. Vulgues que no… Les hormones de l’adolescència estan una mica alterades, tots hem sigut joves, i busquem suavitzar una mica això.

Al final va anar molt bé. Fins i tot la nit de disfresses, que és un dia en què vénen 10.000 o 12.000 persones, on passar qualsevol cosa, les incidències van ser ben poques.

‘Una de les coses que més em motivava del càrrec és la part d’Esports’

També estàs al capdavant d’Esports i Tradicions. Com va el treball en aquestes àrees?

En aquestes he d’admetre que m’he de posar més al dia, sobretot en esports. Amb l’arribada de les festes, en ser el més urgent, ha ocupat molt de temps. Solucionem, abans de l’inici de la temporada, la qual cosa necessitava més rapidesa en esports, però de seguida va caldre posar-se amb les festes.

Jo estudie el TAFAD, el Superior d’Educació Física a Massamagrell. Per això, una de les coses que més em motivava del càrrec és, precisament, la part d’Esports. Tinc ganes.

Les tradicions, imagine, aniran de la mà amb les festes.

Sí, al final és una nomenclatura. Es refereix a les processons, la confraria… Però va de la mà amb les festes.

Tens ja pensades novetats de cara a les festes de l’any que ve?

Enguany ja he intentat posar el meu toc personal, i de cara al qual ve encara vull innovar més. Igual que hi ha un Dia del Xiquet i un altre de la Gent gran, m’agradaria fer un de la Gent Jove, el dijous. Encara no sé com s’encaixarà, però la primera idea és organitzar un menjar per a tots els joves, organitzar alguna orquestra o discomòbil, algun joc d’aigua… Potser també algun joc tipus ‘olimpíades’, perquè s’ho passen bé.

Diries que les festes de Rafelbunyol són participatives?

I tant. Les festes de Rafelbunyol són participatives, inclusives i igualitàries. Enguany hem tingut un Punt Violeta, organitzat amb l’Associació Alanna. Va passar molta gent per a informar-se, però no va caldre lamentar casos de violència.

Les festes han anat tan bé gràcies al treball de molta gent. Per això assenyale el meu més sincer agraïment a totes les persones que han estat al meu costat; a Fernando Taroncher, el Tèncinc de Cultura; a Vicente Amposta, Vicente Amposta; i també a Mar Gràcia, la responsable de premsa i comunicació de Rafelbunyol.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + setze =

CCCC
activem alfafar