25n
25N
25N

Raúl Palacios: "Estar tots en el mateix recinte pressiona molt a l'hora d'oferir preus molt competitius"

El president de la Fira de l’Automòbil recomana a tot aquell que estiga pensant a adquirir cotxe que acudisca aquest cap de setmana a la Fira del Vehicle d’Ocasió

Raúl Palacios: "Estar tots en el mateix recinte pressiona molt a l'hora d'oferir preus molt competitius"

Quines novetats hi ha en la present edició de la Fira de l’Automòbil?

Aquesta és la novena edició de la Fira. Considerem que serà la que millor dades obtinga de la història perquè el mercat, en l’àmbit de consum general, està anant bé. Som 26 marques les que exposen, som 39 expositors, seran 20.000 metres quadrats amb 900 vehicles. Enguany coincideix amb la Fira Creativa i a més estaran els esdeveniments destinats als més xicotets perquè la família puga gaudir al complet. També esperem rècord de participació, ja que si ens visiten entre 10 i 15 mil persones serà un èxit. Tindrem un espectre molt una mica de preu entre els 3.600 euros fins als d’alta gamma. A més, els descomptes mitjans en els vehicles de quilòmetre zero rondaran els 6.000 euros de mitjana.

Recomana a tot aquell que estiga pensant a comprar un cotxe que acudisca a la Fira a mirar i emportar-se un…

Sí, per descomptat. Per dues raons fonamentals. La primera és perquè en el mateix espai tens 900 vehicles per a triar, açò suposaria molts dies d’anar mirant d’un en un. I, a més, en estar tots en el mateix recinte açò pressiona molt a l’hora d’oferir preus molt competitius. Són esdeveniments que els expositors usen per a buidar estocs pel que baixen al màxim el marge i els preus són molt raonables.


Quina diferència hi ha amb edicions anteriors?

S’està fent molt recalcament en la qualitat dels productes que portem. Cuidem que tots els expositors porten un vehicle de qualitat i certificat, acompanyat de garantia. El que cerquem és que la Fira adquirisca notorietat, que es convertisca en un referent en l’àmbit comercial i açò cal fer-ho amb una gran oferta i amb una imatge de qualitat. Cerquem una publicitat boca a boca i açò només s’aconsegueix amb qualitat.

raul_palacios1Com ha evolucionat el certamen en estos 9 anys?

Doncs és un fidel reflex de com ha evolucionat el vehicle d’ocasió a Espanya. Abans va ser un mercat maltractat doncs no es cuidava el producte ni en l’àmbit de qualitat ni fiabilitat com en la resta d’Europa i, gràcies a la crisi, tots hem vist el negoci en este segment. La Fira va d’acord amb açò. Fa 9 anys costava trobar oferents i gent que volguera exposar i ara ens falta espai. Els creixements d’any en any són de dues xifres, enguany un 33%. Cada vegada es ven més vehicle d’ocasió, la ràtio a Espanya de venda de nou i ocasió és molt baix.

Quin és la situació del mercat automobilístic espanyol?

En estos moments està en franca recuperació, també perquè en la crisi va haver-hi una neteja de mercat molt gran i van desaparéixer molts punts de venda. Els que ens quedem, l’avantatge que tenim és que l’augment que es dóna en vendes ens ho repartim entre menys. És clar que augmentem el volum de facturació però anem encaminats a un canvi de mercat i dels models de distribució on les noves formes d’adquisició de vehicles com les noves tecnologies amb les quals s’estan fabricant, a més de la forma de relacionar-se amb el client… està canviant i hem d’adaptar-nos. Hem de convertir als nostres clients en amics doncs la relació amb ells ja no és de prescriptores solament.

Com va arribar a la presidència de la Fira de l’Automòbil?

Este és el meu segon any. Vaig arribar gràcies a la relació directa amb Fira. He sigut diversos anys expositor i és una proposta que em fan, al principi em vaig negar i amb el temps la vaig acceptar perquè em va resultar interessant, ja que m’agradaria poder fer coses innovadores.

Com evolucionarà la Fira de l’Automòbil?

En l’edició de vehicles d’ocasió no tenim molt problema d’espai, este hàndicap ho trobem en la de desembre i estem cercant una solució sobre este tema. En un altre aspecte, podem seguir amb el model continuista que ha funcionat fins al moment o bé fer un pas amb el risc que implica i portar-ho a una fira una mica més organitzada quant a espais i zones. Intentaria emmotlar-la a la comoditat del client i que es transmetera una mica més que una concentració de vehicles a la venda… però ja es veurà. La veritat és que este tipus d’esdeveniments és una forma de dinamitzar este mercat que és molt important per a l’economia global.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + tres =

museo prehistoria
museo prehistoria