"Volem fer de Torrent una ciutat sostenible en concordança amb la Generalitat, amb Europa i als temps que corren"

Raúl Claramonte, delegat de mobilitat i transport per Ciudadanos a Torrent, explica el Pla de Mobilitat que a poc a poc està transformant la ciutat

Guardar

TorrentBici-748x491
TorrentBici-748x491

Els temps estan canviant, i ara, totes les ciutats més cosmopolites estan buscant fer un gir en les seues polítiques urbanístiques i de transport per a fer de les localitats un espai més sostenible i responsables amb el medi ambient. Raúl Claramonte és el delegat del Govern de Torrent encarregat precisament de dues àrees imprescindibles per a aconseguir-lo: mobilitat i transport. Quines són les polítiques que està preparant Torrent per a convertir-se en una ciutat Europea? A València Extra hem parlat amb ell perquè ho explique.

En primer lloc, Torrent ha dissenyat un Pla de Mobilitat Urbà Sostenible (PMUS) que encara ha de ser aprovat per Conselleria. No obstant això, "és un projecte que de moment ja ens diuen que és molt pioner des d'aquesta" diu Claramonte. I és que Torrent és una ciutat que cuida molt la seua petjada ecològica.

En aquesta línia, el Pla té com a objectiu cuidar el medi ambient per això: "volem potenciar l'ús del transport públic al nucli urbà, però també fer més ciclocarrers i reduir la velocitat de tota la ciutat perquè la circulació contamine menys", explica el delegat de transport. Precisament, a Torrent hi ha un servici de préstec de bicicletes que compta amb el vistiplau de gran part de la ciutadania. "Torrentbici és un sistema que funciona molt bé i que agrada als usuaris. De fet, fa uns dies que hem presentat un cicloparc per a bicicletes en la parada de Metro Torrent Avinguda que era molt demandada. Volem fer moltes propostes com aquestes d'ara endavant", explica el portaveu de CS.

Una d'eixes iniciatives que vol implantar Raúl Claramonte és la campanya 'Metrominuto'. Aquesta vol que la gent de Torrent se n'adone que el temps que es tarda a anar a un lloc caminant és molt poc en comparació amb el cotxe, és a dir, "hem fet un estudi que assegura que la mitjana de la distància que la gent empra per a agafar el cotxe és d'un kilòmetre. Volem dir-li al ciutadà que tardarà el mateix o més si va en cotxe que caminant. Pensem que així la gent apostarà pels passeigs abans que agafar el cotxe, a més del temps que es tarda a trobar lloc per a deixar el vehicle", diu el portaveu.

Els cotxes elèctrics també tenen una bona representació en el Pla de Mobilitat que encara no té el vistiplau de la Conselleria. "Teníem fins ara 12 punts de recàrrega de vehicles elèctrics. Hem inaugurat tres més, però la idea és que hi haja un total de 25-30 punts de recàrrega d'ací al 2030". Aquestes reformes no són les úniques que vol traure Claramonte, sinó que també està treballant amb altres conselleries per a fer "rutes segures" entre altres mesures per a vianants.

"El que volem és que Torrent siga pionera com a població per la seua ubicació, per la seua població i per la seua responsabilitat amb el medi ambient. Per això volem posar en marxa l'Oficina de Mobilitat Sostenible. Un projecte que s'ha de fer efectiu: un lloc on treballar braç a braç per aconseguir eixe propòsit", explica el delegat de Ciudadanos. "A soles d'eixa mena podrem afavorir el transport alternatiu al cotxe", sentencia Raúl Claramonte.

Destacats