25n
25N
25N

Paz Carceller: «Març és el mes emblemàtic, però el treball ni comença ni acaba ací»

Paz Carceller: «Març és el mes emblemàtic, però el treball ni comença ni acaba ací»
28/02/2020 -

Paz Carceller és l’alcaldessa i la regidora de la Dona de Puçol i, a més de mantenir els serveis i projectes que ja estaven en marxa, enguany aposta per tot el mes de març dedicat a reivindicar el paper de la Dona hui dia, per a això compta amb nombrosos col·lectius locals que han organitzat actes entorn del 8 de març.

Continua sent necessari celebrar el 8 de març?

Per descomptat, és necessari. Encara que s’ha avançat, encara queda molt per fer. Mentre continue existint la bretxa salarial i no puguem parlar de corresponsabilitat o igualtat efectiva, tenim l’obligació de continuar reivindicant el 8 de març. Hui, poques dones ocupen llocs de responsabilitat i això ha de canviar.

D’una setmana al Mes de la Dona, per què?

Perquè pensàvem que una setmana es quedava tala per a incloure a molts col·lectius que abans no participaven.

Parla’ns dels col·lectius que col·laboren.

Enguany participen Col·lectiu de Dones, Dones Tyrius, Taller Psicosocial, Residència de la 3a edat, Centre de Rehabilitació i Inserció Social, Taller d’Alzheimer, Programa de Formació de Dones, Club d’Handbol, Club de Futbol Sala, Huit Teatre, Club d’Història, Club de Lectura, Club d’Escriptura, Associació Fotogràfica, Penya Valencianista, alumnes de l’Institut… i crec que no em deixe cap.
Amb la seua participació, la seua implicació i el treball previ que duen a terme, ens consciencien per a treballar per la igualtat i el respecte cap a les dones.

La marxa solidària és la de major participació?

Efectivament, l’acte més multitudinari és la carrera o marxa solidària; enguany hem batut el rècord de participants i de recaptació. Aqueix diumenge és un dia lúdic i festiu, per a compartir amb amics i família i, al mateix temps, per a donar suport a una causa solidària, i per a conscienciar i sensibilitzar a la societat.

Què és l’Incliva i per què se li entrega el recaptat?

Portem diversos anys entregant el recaptat en la carrera a l’Institut d’Investigació Sanitària de València, que duu a terme una labor encomiable i pionera en la investigació del càncer de mama. Creiem que la investigació, juntament amb la prevenció, és vital per a poder véncer a aquesta xacra del nostre temps: el càncer.

Quins projectes té la Regidoria de la Dona?

Març és el mes emblemàtic, però el treball ni comença ni acaba ací. En la Regidoria de la Dona continuem treballant. Estem elaborant el Reglament del Consell de la Dóna, seguim amb la campanya Només sí que és sí, a més de les activitats de prevenció contra la violència de gènere i, per descomptat, seguim amb la formació específica i treballant per millorar l’ocupació femenina.

Finalment, què és el Consell de la Dona?

El Consell de la Dona és un òrgan de participació i apoderament de tots els col·lectius de dones del nostre poble, amb el qual podran aportar idees i iniciatives.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 5 =