caixa popular

Mª José Penades: "El Partit Popular ha de tenir un canvi radical quant a persones"

La candidata a la presidència del PP de la Província de València aposta pel consens i un canvi en el partit per a tornar a governar.

Mª José Penades: "El Partit Popular ha de tenir un canvi radical quant a persones"

Quina és la situació del Partit Popular en estos moments?

La situació del partit en estos moments, provincialment, necessita un canvi radical. Estem fent un gran esforç per a canviar les formes i per a canviar la política que estem portant en estos moments en la província de València sense perdre de vista la nostra essència, els nostres ideals i els estatuts.

Partint d’esta base vull que canvie l’estratègia que s’està duent a terme per part d’alguns dirigents. Ningú és amo de ningú i ningú ha d’imposar ni coaccionar. Quan llig la premsa i veig el nom de Mª Carmen Contelles o Vicente Betoret i la polèmica que tenen i a la meua no em nomenen, preferisc que siga així perquè jo no vull eixa línia, no vull estar en eixos conflictes. Em considere la part conciliadora, la part de les bases, de les persones del carrer que no volen veure enfrontaments entre dirigents d’un mateix partit perquè açò l’única cosa que denota és que volen ocupar una butaca. Jo no vull vendre que vull eixa butaca, sinó que la gent que ens vota se senta orgullosa dels seus representants perquè no cerquen eixa butaca, dels quals xafen el carrer des del primer dia, no després de dos anys i mig. Hi ha pobles que no saben el nom del seu diputat en Diputació, sona malament però és així.

Se celebra el Congrés i el que realment li demane al meu partit és que si realment senten que són del Partit Popular, guanye el que guanye l’única cosa que tindrà és la seguretat d’eixir més reforçat i tots anem a una perquè hem de guanyar en 2019 i flac favor ens estan fent eixint en la premsa parlant de disputes.

Quina és la solució al bloqueig que existeix en estos moments en eixe congrés que ha de triar la presidència?

La solució és asseure’ns els tres en una taula. Com a base els estatuts del partit i parlar per a poder desbloquejar-ho. Ja vam tenir una reunió i si el conflicte era la constitució de la taula, ja està solucionat. Imagine que el comité organitzador del congrés respectaran als tres candidats i ho faran tan bé com siga possible. L’important no són els noms. L’important és, partint de la taula, es prepare la junta directiva i el congrés i no faria falta que intervinguera ni la Regional ni la Nacional si no fem l’efecte que a València no sabem fer les coses. Hem d’asseure’ns i arribar a un acord però, amb tota sinceritat, no veig que Mª Carmen i Vicente puguen arribar a un acord perquè es porten molt mal, tenen una disputa personal. Per la meua banda vaig comentar que per a treballar, per a consensuar allí em tindran però per a enfrontaments que no em cerquen que no em van a trobar.


whatsapp-image-2017-05-16-at-09-59-15El paper de conciliadora, li pot fer un desgast de cara al Congrés?

Al contrari, eixe paper de mediadora és el que vol la base, la militància. És el meu eslògan: en marxa per les bases. Perquè és el que sent i açò no em desgasta. Diuen que sóc la part més feble perquè no estic agafada a una butaca o no em recolza la regional, però no ho veig així. Em sent més forta perquè represente als afiliats als simpatitzants.

Quin canvi ha de tenir el Partit Popular per a tornar a ser el que era?

El Partit Popular ha de tenir un canvi radical quant a persones. El que este imputat que s’aparte i ens deixe tranquils, dic imputat perquè tothom és innocent fins que es demostre el contrari. Necessitem un canvi radical perquè la gent creu en nosaltres. Fixa’t que la factura que no ens ha passat la corrupció en les eleccions ens la passara ara esta fragmentació entre dues persones. Si a partir d’este Congrés no som capaços de reconduir el partit, ens passarà factura. Els demane als dos que ens posem d’acord els tres, que anem units per a fer les coses com toca. L’ideal és que el que guanye es veja secundat per la resta, açò hauria de ser un compromís moral i personal. Doncs hem de demostrar que som un partit renovat.

Quin és el canvi que demanda la base i que és el que porta en el programa?

En el meu programa s’ha acabat que t’imposen el diputat. Vull que els avals dels diputats porten el nom dels diputats que avales, no que siga un paper en blanc. Els regidors electes que signen un diputat en blanc cal tallar-ho. Hem de saber a qui donem suport.

Vull que els joves es comprometen, són imprescindibles en totes les llistes, que tinguen responsabilitat, que tinguen visió de futur, que valoren les coses. Que amb l’ajuda dels més experimentats tinguen pes en el partit doncs ells són el futur.

Represente també a les dones. A aquelles que fan treball en la seua casa, que poden portar una família i un ajuntament. Són imprescindibles.

Necessitem atendre a la militància dels municipis xicotets. Jo vinc d’un ajuntament xicotet, el de la Font de la Figuera.

També demandem acabar amb la corrupció. El que siga un corrupte que no s’atrevisca a presentar-se a cap càrrec i que els que votem exigim que no és presente. Cal anar amb compte per respecte als quals estem donant la cara per un partit, per aquells que estan prop de les persones. Que aquells que estiguen imputats deixen pas a les persones que estan sanes. Jo puc anar amb la cara ben alta a totes parts.

2017-05-11-00-17-20-1El Partit Popular del qual es parla dista molt del que percep la gent…

El que la societat percep del partit és allò que alguns volen vendre. El Partit Popular és un partit renovat, però em quedaré més tranquil·la si es renova del tot. Hem començat per bon camí doncs a partir del Congrés Nacional, en el qual vaig presentar sis esmenes i una d’elles era defensar a les bases celebrant els congressos locals en primer lloc, després els comarcals, provincials, regionals i nacional. Perquè de baix és on ixen les persones que representen a cada organització, hem aconseguit que un afiliat un vot pel qual et poden representar al congrés sense tenir el suport massiu.

No compte amb el suport dels diputats que criden per a preguntar a qui donen suport. Jo no compte amb el motor de tenir la representació, de poder anar a un poble en qualitat de diputat a més d’en qualitat de precandidat a la presidència. Podria haver-me presentat com a exalcaldessa de la Font de la Figuera, com la secretaria de la tercera edat provincial, he anat en les llistes nacionals en el 96, secretària de la Federació de Municipis durant 15 anys… vull anul·lar els càrrecs, vull presentar-me com una militant més.


Quina diferència fonamental hi ha de la teua candidatura a la de Mª Carmen Contelles i Vicente Betoret?

La diferència fonamental és que represente a les bases. Ells tenen un càrrec en el partit, se’ls reconeix com a tal i al meu com a Mª José Penades que m’han tingut durant 15 anys cada dia preguntant com els anava en els seus pobles, doncs açò és el que feia en la Federació de Municipis. Jo no vaig prometre res, no prometre que si aconsegueixen que em voten els donaré secretariat de… No hi ha càrrecs per a tots. Vull responsabilitat i compromís, no persones que cerquen càrrecs. A més, també em diferencie perquè no he eixit en la premsa com a persona imputada i que on se’m cerca se’m troba des de sempre, no ara que necessite el seu suport. Hem d’estar al costat de la gent sempre.

Com entén Mª José la política?

T’ho puc comparar amb una ONG, el compromís d’estar al costat de les persones siguen del color que siguen. Jo he sigut alcaldessa i no tenia color polític perquè atenia a tothom. Vull trencar amb el prototip de si sóc d’esquerres sóc més ‘progre’ o si sóc de dretes sóc un fatxa. A cada moment cal actuar en conseqüència. S’han d’atendre a les persones pel que necessiten no pel que diuen ser. Els demane a tots els polítics, siguen del color que siguen, que s’acorden que ens estan representant en organismes molt importants i que no es pot estar cada dia discutint per coses que no té importància perquè la gent té problemes en la seua casa. Cal defensar els serveis socials, la sanitat, l’educació… que se centren en els problemes reals que para açò paguem els impostos.

La gent necessita confiar en els seus polítics, en els seus representants. No volen lluites internes que ara ja s’han convertit en externes com a pansa en el meu partit ara mateix. Em fa vergonya perquè som capaços de solucionar-ho i no sé què demostren traient-ho tot a la llum. La gent que analitzen el que persegueixen traient-ho, aconseguir un lloc orgànic i de representació… jo preferisc estar treballant a perdre el temps. Us agraïsc als mitjans de comunicació que em doneu l’oportunitat de poder parlar i ser jo mateixa. No li dec res a ningú però si que em dec als quals confien en nosaltres i per açò em presente.

Per què es va ficar Mª José en política?

La política la vivia en el meu poble i com he dit abans la veia més com una ONG, per a la meua consisteix a ajudar als meus veïns. Em vaig presentar com a alcaldessa de la Font de la Figuera en 1995 i vaig eixir triada. Tenia a les meues filles xicotetes i tenia molt clar que per al meu el primer era elles, a poc a poc ho vaig ser compaginant. Sé que tinc gent preparada en el meu poble per a treballar, pensava a retirar-me i gaudir de la meua néta. Però fa molts anys que treballe pel partit i ara que es necessita que açò es reconduïsca em plantege que puc aportar experiència i il·lusió. Vull despertar en la gent il·lusió però des de la confiança. Vull llançar un missatge a la gent que avui dia està desencantada amb el Partit Popular, que confien en esta militant de base que per la seua experiència i les seues ganes ho reconduirà. Que estic oberta a la gent, al fet que em criden, al fet que no em bloquegen les visites, vull que la gent conega realment a Mª José Penades i anar avançant a poc a poc i quan arribe el moment em retiraré.

2017-05-11-00-17-18-1Com ha evolucionat en estos anys?

Com el bon vi, amb poca essència, no et desgastes i saps arribar millor. Estàs convençuda del que dius i del que feixos, saps que mai t’acoloriran la cara dient que vas prometre una cosa i vas fer una altra. Mai em podran dir açò a pesar que vaig començar molt jove. El que tinc molt clar és que he evolucionat a fer bé les coses, puc parlar amb coneixement de causa i el que faig ho faig convençuda que està bé. Si m’equivoque, per a açò estan els ciutadans. És difícil arribar a tots però sent honrada i treballadora es pot. Les crítiques constructives són la meua eina de treball.

Presentar-se a este càrrec és de valents?

Vull que la gent perda la por. Que vegen en el meu a una persona que ha fet un pas al capdavant amb tota la valentia que diuen que tinc en fer-ho. Crec que és de saber molt bé el que vull i dir ja n’hi ha prou. Deixar clar que tots som iguals, dir-los que estan ací perquè els hem triat. Jo els dic als militants, als afiliats que no tinguen por a res, que vegen en la meua el reflex d’una persona valenta que com a dona demostre que tots tenim el mateix valor.


mostra viva 2018

Més notícies

1 Comentari

  1. Rafi
    Rafi maig 16, 15:38

    Yo votaría por ella. Personas como María José es lo que necesita el partido Popular. Pienso que seria la candidata perfecta

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + 19 =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris