Els Jóvens: "Estem molt emocionats per participar en el Roca-Folk 2019"

El grup “Els Jóvens” serà una de les grans apostes del Festival de Rocafort, amb la seua música que barreja tradició amb actualitat

Guardar

els jovens
els jovens

El cap de setmana del 10 i 11 de maig se celebrà la huitena edició del festival de música Roca-Folk! Aquest any arriba amb grans novetats, com el canvi de nom i d'ubicació. En aquesta ocasió serà en els jardins de Villa Amparo, un lloc emblemàtic que va ser residència d'Antonio Machado.

El Roca-Folk ja s'ha consolidat en el panorama musical com a referent de la música folk valenciana, cada any aconseguint més adeptes. Aquest any, no podia ser menys, i seran tres concerts molt esperats els que es podran gaudir en aquesta edició: Tres fan ball, Òscar Briz i Els Jóvens.

El divendres a les 19 hores serà el torn de Tres fan ball; mentre que el dissabte a les 18:30 podrem gaudir del treball més íntim d'Òscar Briz, per a acabar amb el concert del grup Els Jóvens a partir de les 20:30.

Entrevista amb "Els Jóvens"

En el fermall final del festival, el grup de l'Alacantí Els Jóvens tocaran les seues cançons que barregen els sons tradicionals amb els més moderns. Hem tingut l'oportunitat de xarrar amb ells per a acostar-nos més a la seua música:

D'on ve el nom "Els Jóvens"?

Els Jóvens: "Quan començarem amb el disc, no sabíem que seria rondalla pop, quasi ha sigut un procés involuntari"

És difícil, realment en el moment que el vam elegir no vam reflexionar molt. Ens feia gràcia, perquè quan algú et diu "jove" sona a persona major. Amb el temps, el nom s'ha convertit en un emblema, i ara trobem que ens representa molt bé: fem coses antigues barrejades amb coses noves, i d'alguna forma som els "joves", entre cometes, de la música folklòrica.

Com va sorgir el vostre estil musical, el "rondalla pop"?

Les nostres cançons les componem Pep Mirambell i jo (René Macone), que som de Sant Vicent del Raspeig, un poble que no té una tradició molt definida musicalment. Nosaltres ja féiem cançons quan ens comencem a interessar per la rondalla, i es va incorporar en les nostres composicions.

Quan començarem amb el disc, no sabíem si seria "rondalla pop", quasi ha sigut un procés involuntari.

Quins referents musicals teniu?

Com a referents, el principal és Al Tall. La idea que tenien en essència, és la mateixa que nosaltres, només que ho estem fent 30 anys després. Pel que fa a la manera de fer música, tenim influències molt variades, com Els Delinqüentes o Lorena Álvarez, grups que han fet el mateix en altres cultures o amb altres folklores.

Com és tocar en un festival com el Roca-Folk!?

La veritat és que quan començarem no sabíem si entraríem en el circuit del folk o del pop, perquè estem al mig. Quasi tenia la sospita que agradaríem més en el món del pop, perquè sembla que el folklore és més estricte, amb més normes. Al final, és molt guai que et criden d'un festival de música folk per a convidar-te a participar. Al principi va ser molt sorprenent i estem molt emocionats.

Folklore i solidaritat

"L'essència d'aquest festival és potencial als músics del nostre entorn i donar a conéixer la música mediterrània, però també té un rerefons social. L'any passat va ser el tema dels refugiats i, en aquesta ocasió, serà l'alimentació sostenible, els productes de proximitat i l'agricultura" ha comentat Julia Cañizares, regidora de Cultura de Rocafort. També ha explicat que el festival comptarà amb degustacions de menjar ecològic, xarrades i tallers, entre altres activitats amb la intenció de conscienciar sobre la importància d'aprofitar els nostres recursos.

Organitzat per l'Ajuntament de Rocafort, aquesta edició el Roca-Folk serà solidari, amb la col·laboració de Stop FMF, l'Associació Espanyola de Febre Mediterrània Familiar i Síndromes Autoinflamatoris. La recaptació de la barra de begudes en el recinte anirà destinada a aquesta organització.

Destacats