25n
25N
25N

Josefina Zaragozá, regidora de Festes: "A Silla sempre hem fet la Crida amb les sis falleres majors infantils"

Josefina Zaragozá, regidora de Festes: "A Silla sempre hem fet la Crida amb les sis falleres majors infantils"

Silla és un poble que fa molt temps integra a les falleres majors infantils en la Crida, que viuran este dissabte 4 de març.

València Extra va parlar en exclusiva amb Josefina Zaragozá, regidora de Festes de Silla.

Comença març i les Falles. Alguna raó per a viure-les a Silla?

A Silla tenim sis comissions falleres i enguany tenim un gran aniversari, perquè la Falla Poble de Silla rebrà el màxim guardó que lliura la Junta Central Fallera pel seu aniversari 45. També hi ha una altra agrupació, la Falla Port de Silla, que fa 40 anys que està en Falles. Llavors, estem d’aniversari.

Hi ha alguna similitud entre les falles en ple centre de València i en el poble? Alguna diferència?

Normalment tenim els mateixos actes, l’Ofrena, la Cavalcada del Pregó, així que pràcticament hi ha moltes similituds. A Silla els premis es donen d’una manera molt especial, en eixir a la balconada de l’Ajuntament. Ací es lliuren els premis i se saluda.

Ací també es competeix pel Llibret de Falla, on concursem per l’ús del valencià en la Generalitat. Normalment hi ha alguna falla que rep premis molt importants en este nivell.

Quin és la relació de l’Ajuntament amb les comissions falleres del poble?

Nosaltres tenim una Junta Local Fallera, on hi ha tres membres de cada falla i el president. Des d’ara vaig amb ells a tots els llocs, com he anat a la gala de les Falles a València.

Alguna sorpresa especial per a estos dies?

En Silla hay mucho ambiente fallero, la gente no se va. De estas seis fallas una tiene casi 600 y la otra casi 500 falleros.  Entonces son fallas donde hay muy gente. La gente se queda en Silla siempre.

Notícies de la Crida?

El dissabte 4 de març tenim la Cavalcada del Pregó i la Crida, gestionada per la Junta Central Fallera. Tot ho fem en comú. Eixe dia fem l’acte des de la balconada, les sis falles, les sis falleres majors i les sis falleres majors infantils. Nosaltres sempre hem fet la Crida amb les sis falleres majors infantils. València va per darrere de nosaltres en això, ja que sempre la feien les falleres majors i la infantil no, que mai parlava, mai cridava res!

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × dos =