25n
25N
25N

Eduardo Grau, regidor de Falles d'Alfafar: "Hi ha moltes amistats entre falles"

Eduardo Grau, regidor de Falles d'Alfafar: "Hi ha moltes amistats entre falles"

Les Falles s’acosten a tota València i particularment als seus pobles, que les viuen de manera especial. Alfafar és un d’ells, amb una macrodespertà i presidents fallers infantils.

A València Extra conversem en exclusiva amb Eduardo Grau, regidor de Falles del poble.

En els pròxims dies comença el mes faller. Per què recomanes viure les Falles a Alfafar?

Perquè ací a Alfafar tenim unes comissions falleres que són molt actives i tenim moltes activitats organitzades per ells, com la Junta Local. A més, tenim uns quinze o vint dies a partir de la Crida, amb caps de setmanes replets d’activitats, com l’Exposició del Ninot, la Crida mateixa, i enguany organitzem una macrodespertà que és novetat en el poble.

Després d’això tenim els actes de la setmana fallera, el lliurament de premis i l’ofrena. Cada falla té els festivals, les paelles… La veritat és que l’activitat és molt intensa en la setmana fallera i en els dies anteriors a Alfafar.

Consideres que viure les falles en un poble com Alfafar és diferent a gaudir-les en el centre de la ciutat? Quines diferències hi ha?

Viure-les ací passa sobretot perquè les comissions no deixen de ser un grup d’amics, familiars, que en el seu temps es van unir perquè viuen en el mateix barri, prop dels carrers on es desenvolupa l’activitat. En ser un poble hi ha moltes amistats entre falles. Precisament per elles mateixes s’han forjat al llarg del temps.

Sabem que a Alfafar la cultura i els joves són prioritat. Com acostar a ells esta tradicional festa? Alguna estratègia?

Les comissions intenten d’alguna forma acostar-se tant a la infància com a la joventut. La festa i l’activitat nocturna estan enfocats a ells. Moltes comissions tenen ofertes: si s’apunten els pares, el xiquet entra gratis, per a fomentar que la gent jove es quede a Alfafar per a celebrar, més ara amb els mitjans de transport que tenim i la proximitat a València.

Com es relaciona l’Ajuntament amb els diferents grups fallers del poble? Existeix un pla d’acció per a enguany?

Ens relacionem per mitjà de la Junta Local, que agrupa les set comissions, i a part d’això fem dues o tres reunions mensuals amb els presidents d’estes falles i els representants que tenen en Junta Local. Els despatxos estan oberts per a totes les comissions, per la qual cosa qualsevol dubte que tinguen poden passar pel meu despatx com a regidor de Falles. Hi ha molt bona relació amb les comissions falleres.

Este cap de setmana s’inaugura l’Exposició del Ninot 2017 i el diumenge és la Crida. Quines sorpreses hi ha preparades per a este inici de les Falles?

Hem començat la vesprada del divendres. La Junta Local Fallera edita el seu llibret, on estan arreplegades les set falles del poble i les falleres majors. Les hem presentat a les huit de la vesprada.

El dissabte va ser l’Exposició del Ninot, que s’ha fet en el centre comercial Carrefour. Hem fet una cercavila per dins de la galeria comercial i la inaugurem.

El diumenge hem tingut la Crida. Com a novetat a Alfafar tenim un president infantil, mentre que la Crida la fan els dos representants infantils com la fallera major. Després passem a la parròquia a resar la Salve a la Mare de Déu i acabem amb una xicoteta mascletà. Com a novetat, que ja es va instaurar l’any passat i enguany s’ha continuat, les set comissions aporten per a pagar una xaranga i amb camí a la Crida a València a la vesprada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + 15 =