caixa popular

Dómisol Sisters: "A mesura que hem madurat ens hem tornat més selectius, ara fem els temes nostres"

El grup valencià va ser l’encarregat de clausurar el cicle ‘Estiu a la Bene’ amb un gran èxit fent ballar i gaudir a tots els presents

Dómisol Sisters: "A mesura que hem madurat ens hem tornat més selectius, ara fem els temes nostres"

Dómisol Sisters, grup valencià de swing dels anys 30-40 i 50, van començar la seua marxa musical en 2010 i des de llavors van guanyant adeptes a este estil musical. El grup està format per quatre vocalistes Elena Almendos, Mélanie Lapalus, Carla Saz i Mireia Serrano i un septet musical liderat per Eduard Marquina al piano, Jaume Guerra (contrabaix), Simone Zaniol (bateria), Fede Crespo (trompeta), Toni Belenguer (trombó), Ramón Card (saxo tenor) i Llatí Blanco (saxo baríton). Dómisol Sisters ja expliquen en el mercat amb dos treballs (Get on Board! i Take that Swing!) amb els quals aconsegueixen fer-nos viatjar en el temps per a reviure una època en la qual la música omplia d’alegria la vida. Amb les seues dolces veus i la seua posada en escena fan les delícies dels amants del swing i d’un estil de ball més que peculiar.

domisolsistersCom naix Dómisol Sister i quin ha sigut la seua evolució?

El grup va començar en 2010. Nosaltres ens coneixíem des de fa molts anys doncs cantàvem en cor juvenil de València. Decidim ajuntar-nos per a cantar altres estils musicals diferents del cor. A totes ens agradava molt este estil dels anys 30-40 i 50 pel que comencem a quedar per a assajar. La veritat és que no teníem cap pretensió, simplement gaudir cantant. Un dia decidim muntar un concert, va anar només amb les nostres veus, sense instruments. Va tenir un acolliment molt bon i, a poc a poc, vam ser introduint instruments. En primer lloc comptem amb Edu, al que ja coneixíem doncs cantava amb nosaltres en el cor, i després seguim sumant components. Ara mateix som un grup d’onze persones en l’escenari.

El nostre estil ha anat evolucionant en el sentit que al principi cantàvem partitures que anàvem trobant a mesura que viatjàvem o cercàvem informació, en eixe moment érem nosaltres els que ens adaptàvem a les partitures que teníem. A mesura que el grup va ser madurant, ens hem tornat més selectius. Ara seleccionem els temes, els fem arranjaments, els acoblem a l’espectacle que volem donar, fem els temes nostres, en definitiva adaptem els temes a nosaltres i lloc de ser nosaltres els que ens adaptem a la música.

img_2789Què és el que fa diferents a Dómisol Sisters?

No hi ha molts grups que es dediquen a este estil de música. Dómisol Sisters és un grup diferent pel que fa a la seua posada en escena. La vestimenta, per exemple, és alguna cosa que ens caracteritza. Intentem recrear de manera molt fidel l’època dels anys 30-40 i 50. A més, els nostres concerts estan plantejats de manera que no són cançons sense més. Són una història, intentem amb els nostres ‘teatrets’, plens d’optimisme i alegria, explicar una història, entretenir i aconseguir que la gent s’evadisca durant el temps que dura el concert dels seus problemes.

Què és el que transmet Dómisol Sisters en els seus concerts?

Realment nosaltres no actuem cercant transmetre. Ens pugem a l’escenari per a gaudir amb el que fem i açò és el que arriba a la gent. Vivim el que fem, gaudim amb nostra en escena, a vegades veiem que la gent s’arranca a ballar i açò és amb el que ens quedem, amb el fet del nostre treball agrada. Per exemple les entrades del concert de la Beneficència del cap de setmana passat es van esgotar de seguida i açò ens va sorprendre molt.

img_2773Els vostres discos Get on Board! i Take that Swing!, són adaptacions de temes, podríeu arribar a compondre noves melodies?

Perquè no. De moment el que fem són versions, però igual ens podem plantejar compondre alguna nova cançó, tot arribarà. És un estil i una estètica que a nosaltres ens agrada molt i que creiem que està enamorant a més gent. És un estil de música alegre i optimista, que es va fer en l’època molt concreta però que ara s’està posant de moda i la gent gaudeix molt amb els espectacles que muntem.

Els dos treballs que teniu en el mercat han nascut del mecenatge…

Sí, hem aconseguit traure dos discos al mercat i tant Get on Board! com Take that Swing!, han vist la llum gràcies al mecenatge. A aquells que ens recolzaven els oferíem l’oportunitat de participar en el nostre videoclip, els obsequiàvem amb el nostre marxandatge, sent els primers a rebre el disc… la veritat és que estem molt contents i agraïts amb la resposta del nostre públic. Per a nosaltres és una sorpresa molt agradable que s’esgoten les entrades com en la Beneficència.

img_2801Que li queda a Dómisol Sisters per fer?

Ens queden moltes coses per fer. Som un grup que ens autogestionem, anem molt a poc a poc però ens estem donant a conéixer. Seguirem assajant, perfeccionant i fent concerts allà on ens criden. Ens agradaria poder fer, perquè no, una gira internacional. Ens queda tot per fer però seguirem treballant per a poder aconseguir-ho.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × un =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris