25n
25N
25N

"El mercat municipal d'Alfafar pot competir contra les grans superfícies en qualitat i en productes frescos"

S’està treballant per a posar en marxa alguna acció per a dinamitzar la campanya de Nadal

"El mercat municipal d'Alfafar pot competir contra les grans superfícies en qualitat i en productes frescos"
30/10/2020 -

Si parlem de proximitat, qualitat i productes frescos i de quilòmetre zero, sens dubte, pensem en els mercats municipals, espais que no només són essencials per a la dinamització de l’economia local, sinó que han estat sempre al costat de la ciutadania, fins i tot en temps de pandèmia. I és precisament al mercat municipal d’Alfafar on quedem amb Amparo Sanjuán, regidora de Mercats, per a fer balanç de com ha afectat l’actual crisi sanitària a aquest sector.

“Durant els primers dies de la pandèmia, la gent es va tirar a les grans superfícies, però van passar els dies, i gràcies al treball en xarxes que vam fer, a través de la pàgina de Facebook ‘Alfafar Comercial’, els veïns i veïnes es van adonar que podien comptar amb el mercat. A partir d’eixe moment, la gent va començar a comprar fins al punt que, un dia, vam haver de posar a personal municipal per a controlar l’aforament. A més, vam posar a disposició el telèfon del mercat perquè pogueren fer les comandes. Passats els moments més durs de la pandèmia, molta gent s’ha quedat“, conta Sanjuán.

Així, mentre recorrem els seus corredors – ara adaptats amb les mesures anticovid – Amparo explica que aquesta crisi també ha afectat alguns comerciants. “Alguns llocs han hagut de tancar per diferents circumstàncies, però estem treballant perquè es tornen a omplir. De fet, ja tenim carnisseria, comptem amb un servei de manicura i estem pendents que òbriga una perruqueria. Tot supervisat per salut pública”.

Respecte a les vendes, “continua havent-hi activitat, però és cert que aquesta pandèmia ha paralitzat totes les accions de dinamització que dúiem a terme com les Shopening Night, que eren tot un èxit, el Bibliomercat, el Mercat en Viu… Hi havia gent que mai havia entrat al mercat i que, gràcies a aquestes activitats, van entrar i es van quedar”.

Per això, està convençuda que el mercat d’Alfafar està agafant impuls. Des que en 2011 es va posar al capdavant d’aquesta regidoria va saber que “calia fer soroll”. Van començar amb activitats per als més menuts, però prompte es van arriscar amb altres iniciatives que van aconseguir l’objectiu: atraure el consumidor perquè coneguera els productes… i quins productes! Amparo Sanjuán ho té clar: “el mercat pot competir en qualitat i en productes frescos. Són ells mateixos els que trien els productes que després venen. Això no es troba a les grans superfícies”.

Per a la regidora, l’obertura a les vesprades seria bo per a atraure a nous clients – en l’actualitat només obrin els divendres a la vesprada –. No obstant això, no és una cosa que s’haja posat damunt de la taula, almenys de moment. Això sí, ja s’està treballant per a la posada en marxa d’alguna acció per a fomentar la campanya de Nadal, complint amb totes les mesures sanitàries.

“Cal involucrar-se molt i dedicar-li moltes hores perquè el mercat tire cap avant” perquè, explica, “el nostre objectiu és que no només siga un mercat, sinó que es reinvente i omplir-lo d’activitat, de vida”. Per això, Amparo Sanjuán, compradora assídua del mercat municipal d’Alfafar, convida, als veïns i veïnes que encara no el coneixen, al fet que el descobrisquen, proven els productes i senten la proximitat en el tracte. “Són instal·lacions còmodes, els productes són de primera qualitat i a preus molt bons i, a més, aquest lloc té molt d’encant”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + 2 =