25n
25N
25N

Puig situa la ciència com un pilar fonamental de l'Estat del Benestar en els Premis Jaume I

La Llotja de València ha sigut l’escenari dels premis Rei Jaume I de 2020, que han estat presidits per la Reina Letizia

@generalitat

Puig situa la ciència com un pilar fonamental de l'Estat del Benestar en els Premis Jaume I
30/11/2020 -

La Llotja de València ha acollit, aquest matí, el lliurament dels premis Rei Jaume I de 2020, que ha estat presidit per la Reina Letizia. Durant la cerimònia, s’ha destacat el treball realitzat per les persones premiades, i s’han entregat els guardons de les sis categories: Investigació Bàsica, Economia, Investigació Mèdica, Protecció Medi Ambient, Noves Tecnologies i el premi a l’Emprenedor.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha aprofitat per a destacar no només la importància d'”una aliança sòlida entre ciència, economia i política” per a afrontar els nous reptes, sinó que ha posat en valor el paper que ha exercit la ciència, la investigació i la innovació en aquests moments durs de pandèmia perquè, ha remarcat, “la ciència ens salva, ens està salvant”.

Així, ha assenyalat que “la ciència ha de ser considerada un nou pilar fonamental del nostre Estat del Benestar, com ho són la Sanitat, l’Educació, la Dependència o les pensions”. En aquest sentit, Puig ha recordat que, en tan sols tres anys, la Comunitat Valenciana ha augmentat el seu nombre d’investigadors en un 11%, però, a més, en el pressupost autonòmic per a 2021, la Ciència i Investigació augmenta un 65%. “Hem avançat, però encara queda molt camí per recórrer”.

D’aquesta manera, el president ha felicitat els premiats, reconeixent-los el seu “esforç i talent” perquè “ens inspiren en la determinació de més i millor ciència”, ha conclòs.

Ximo Puig amb les persones guardones

Per part seua, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha sigut contundent en afirmar que “sense ciència, investigació i innovació no hi ha futur i, m’atrevisc a dir, que ni tan sols present. Una idea que reivindique des de fa anys, però que, enguany, cobra més sentit que mai a causa de la pandèmia”. D’aquesta manera, ha destacat la necessitat d’avançar cap a un nou model de ciutat en el qual la sostenibilitat, la justícia social i la inclusió siguen pilars fonamentals.

“Les ciutats hem de repensar-nos contínuament, i la innovació ens permetrà configurar ciutats més saludables, sostenibles, compartides i emprenedores. És el que ja fem per a València intentant fer una ciutat on tot siga més fàcil, amb oportunitats per als més joves i acompanyant als més majors en les seues necessitats, estenent la cultura als nostres barris i fent-nos més sostenibles”.

Finalment, la Reina Letizia ha destacat, en els Premis Rei Jaume I, la capacitat de projectar una Espanya “moderna, solidària i forta”. “Sou l’exemple de com la investigació, la ciència, la tecnologia i l’emprenedoria són, en gran manera, la manera que ens dota, com a societat, de les eines imprescindibles per a afrontar desafiaments com els que la pandèmia ens ha posat damunt de la taula”. Per això, aquest reconeixement “ens inspira i ens ajuda a tindre confiança”.

GUARDONATS

Els Premis Rei Jaume I de 2020 són, en la categoria d’Investigació Bàsica, Francisco José García Vidal; en la d’Economia, Diego Puga Pequeño; en la d’Investigació Mèdica, Miguel Beato del Rosal; en la de Protecció del Medi Ambient, Fernando Maestre Gil; en la de Noves Tecnologies, Laura M. Lechuga Gómez, i en la d’Emprenedor, Verónica Pascual Boé.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 4 =