caixa popular

Lliurament dels premis del II Certamen de Relats Beatriu Civera

Diego DElso

Lliurament dels premis del II Certamen de Relats Beatriu Civera
08/11/2018 -

Aquesta vesprada, en el Saló de Cristall de l’Ajuntament, la Regidoria d’Igualtat organitza el lliurament de premis del II Certamen de Relats Beatriu Civera. L’objecte d’aquest concurs és la redacció d’una narració breu, original i inèdita, amb un contingut que tracte sobre la superació dels estereotips assignats a l’apoderament de les dones i la visibilització de figures femenines que es puguen prendre com a referents.

La regidora d’Igualtat, Isabel Lozano, que a més de presidir l’acte, ha format part del jurat que ha triat les tres guanyadores, destacarà la importància que se li ha donat a aquest certamen des de la seua regidoria. «Hem volgut atorgar-li una personalitat pròpia per a impulsar-la i convertir-la en un referent literari en la seua modalitat, tant a la nostra ciutat com a tot l’àmbit valencià».

A més, explica que l’elecció del nom del concurs, Beatriu Civera, «és un homenatge i feta valdre de les nostres veus literàries femenines». «Volem valorar la vida i la lluita d’una periodista i escriptora que, malgrat les dificultats de l’època que li va tocar viure, va seguir la seua vocació i es va fer un lloc dins d’un món d’homes».

Els tres premis han sigut atorgats a Nuria García Berga (per Llarga Vida al Hardcore), María Asunción Bonilla Hernández (per La Cambra obscura) i Miguel Ángel Romero Martínez (per Bruna Albesa), als qui se’ls recompensarà amb 1.500 euros, 750 euros i 500 euros respectivament. A més, es publicaran els dotze millors treballs, inclosos els tres guanyadors.

El certamen admet relats i històries amb arguments i estils variats, encara que totes han de girar entorn de la temàtica feminista i inclusiva. «Només han de complir un requisit: tindre una mirada no sexista. Els relats han d’estar habitats per personatges que es troben més enllà dels rols i estereotips assignats històricament a homes i dones, descriure situacions que fugen de prejudicis en funció del sexe».

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 7 =

caixa ontinyent
Extra nº 2 - FEBRERO 2019