25n
Orgull
Orgull

Entren en funcionament els nous jutjats de pau de Foios i la Pobla de Farnals

La Conselleria de Justícia avança en el projecte ‘Justiprop’, en el qual invertirà un milió d’euros, per a la transformació digital dels 96 jutjats de pau de la Comunitat Valenciana

Entren en funcionament els nous jutjats de pau de Foios i la Pobla de Farnals
30/06/2021 -

Aquest dijous entren en funcionament quatre nous jutjats de pau en les localitats de Foios, Cox, Monforte del Cid i la Pobla de Farnals. Amb això, el número d’aquests organismes judicials en la Comunitat Valenciana ascendeix a 96 entre les tres províncies i on treballen un total de 264 funcionaris de l’Administració de Justícia.

La posada en marxa d’aquests quatre jutjats permet avançar en el projecte ‘Justiprop’, que està desenvolupant la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, amb el qual es pretén la transformació digital d’aquests òrgans judicials i dotar-los d’alguns serveis que es presten en els jutjats ordinaris. El pressupost de ‘Justiprop’ ascendeix a un milió d’euros, aproximadament.

En tot cas, la iniciativa inclou la connexió dels seus sistemes amb la xarxa informàtica judicial i la implantació de serveis específics de mediació, assistència a les víctimes i protecció de drets, a més d’oficines d’informació sobre tràmits davant el Registre Civil, el Mercantil o el de la Propietat. A més, en el cas dels quatre nous jutjats, la ciutadania dels seus respectius municipis comptarà amb assessorament jurídic entre dues i tres vegades per setmana gràcies a un conveni signat entre la Conselleria de Justícia i el Consell de Col·legis d’Advocats de la Comunitat Valenciana.

La Conselleria de Justícia assumeix la gestió dels jutjats de pau d’aquells municipis de més de 7.000 habitants on no existisca jutjat de Primera Instància i Instrucció i els jutges de la qual són nomenats per la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana després de ser triats per unanimitat pels plens dels seus respectius ajuntaments.

En els jutjats de pau, la ciutadania pot realitzar actes de conciliació i judicis verbals la quantia dels quals no excedisca de 90 euros, tràmits davant el Registre Civil i altres actes de comunicació judicial. A la província de València existeixen 37 jutjats de pau, enfront dels 11 de la de Castelló i els 48 de la d’Alacant.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × un =