25n
25N
25N

Animals de companyia, sense fum i amb auriculars; aprovat el nou reglament de l'EMT

La nova norma del transport metropolità inclou mesures com la prohibició de fumar en les parades o les “parades a demanda”

Animals de companyia, sense fum i amb auriculars; aprovat el nou reglament de l'EMT
30/09/2019 -

Ja ha passat totes les fases; dijous passat el Ple de l’Ajuntament de València va aprovar el nou reglament de l’EMT. Un nou text normatiu aprovat per les forces del Rialto i l’oposició de l’oposició, que porta diverses novetats; des d’animals de companyia en els busos, fins a parades a demanda per a persones que se senta en perill o, un dels elements més sonats, la prohibició de fumar en les parades d’autobús.

Malgrat l’abstenció, l’aprovació d’aquest nou reglament no ha suscitat grans debats, una cosa poc comuna i més quan el responsable és el Regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, normalment molt criticat per l’oposició. “No és el pitjor” de Grezzi, ha ironitzat Narcís Estellés, de Ciutadans.

Mascotes i parades a demanda

Un dels canvis que més han cridat l’atenció respecte a l’anterior normativa de 2005, és la possibilitat de pujar animals de companyia. Per a això, tanmateix, caldrà obtenir abans un títol EMT Mascota. Aquest s’haurà de sol·licitar amb anterioritat en les Oficines d’Atenció a la Ciutadania de l’EMT.

Aquest nou apartat no significa que pot pujar-se amb qualsevol animal solt. Segons detalla la nova norma, els animals hauran de tindre un pes igual o inferior a 15 quilos -un gos de raça mitjana-, i hauran d’anar en un transportin o gàbia que no ha d’obrir-se en cap moment. Les persones tindran preferència, i en cas de resultar l’animal molèstia per a alguna, deurà la persona amb la mascota situar-se el més allunyat possible.

Encara que segons es detalla el reglament el bus no pot obrir les portes fora de les parades, existeix des d’ara una excepció a aquesta norma; en algunes línies nocturnes d’alta demanda, les persones que se senten en perill -especialment pensat per a dones o col·lectius LGTBI-, podran sol·licitar baixar en un lloc diferent.

Giuseppe Grezzi

Sense fum i amb cascos

Si bé a l’interior del bus ja estava prohibit sumar, ara això s’estén més enllà del vehicle. Ara, també estarà prohibit fumar en les parades d’autobús, així com consumir alcohol o qualsevol tipus de droga.

També es detalla un nou punt en el qual es prohibeix, expressament i amb multes de fins a 400 euros, reproduir música amb l’altaveu del mòbil o amb cascos. Tant en el bus com en la parada, hauran d’utilitzar-se auriculars o un volum que no siga perceptible per als altres usuaris.

Els nous mètodes de mobilitat també tenen un apartat en la nova normativa. Des d’ara, les bicicletes plegables i patinets podran pujar a l’autobús. Rostisc sí, el conductor tindrà potestat per a decidir si és segur i hi ha espai suficient. Les bicis normals no poden accedir a l’autobús.

Obligacions del conductor o conductora

La norma també s’actualitza quant a les obligacions del personal de l’EMT. Quant a la conducció, haurà d'”evitar en la major mesura possible les maniobres brusques de qualsevol naturalesa”. Tampoc podran utilitzar el telèfon mòbil fora dels seus períodes de descans, ni disposar de ràdio o música si aquesta dificulta l’audició.

La persona conductora no podrà recollir a persones que es troben lluny de la parada; la distància màxima és la longitud del mateix autobús. D’igual manera, està obligat a parar en les parades sol·licitades sempre que es faça amb la suficient antelació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − quinze =

CCCC
torrent