25n
25N
25N

Morera, sobre la llei electoral: "Per lo civil o per lo criminal, hi haurà 3%"

Enric Morera vol que hi haja un acord ampli per a reformar la llei electoral de la Comunitat Valenciana, però si no ho hi ha, assegura que demanarà la seua derogació per a aplicar la legislació estatal

Morera, sobre la llei electoral: "Per lo civil o per lo criminal, hi haurà 3%"
29/12/2017 -

Per lo civil o per lo criminal“, ha dit Enric Morera. El president de les Corts ha assegurat que finalment es baixarà la barrera electoral del 5% al 3% d’una manera o d’una altra, ja que, si no hi ha un acord entre les formacions per a reformar l’actual llei electoral valenciana, ell mateix proposarà que es derogue. I això suposaria aplicar la llei estatal (LOREG), que sí que estableix la barrera del 3%.

Morera ha volgut recalcar que ell prefereix que hi haja un acord ampli entre la majoria de grups parlamentaris entorn la reforma que actualment s’està gestant en les Corts i que, previsiblement es votarà al llarg del primer semestre de 2018. Tanmateix, si açò no tira endavant, proposarà l’anul·lació de l’actual llei valenciana, que solament necessitaria el suport de la majoria simple de la càmera. Encara és una idea prematura que no s’ha comentat ni tan sols en la mateixa formació de Compromís, però seria una altra opció que sospesa el president de les Corts.

No obstant això, es preveu un acord entre els partits polítics amb representació en la càmera. PSPV, Compromís, Podem i Ciudadanos estan d’acord en la major part dels canvis en el que encara és l’esborrany. Un esborrany que està elaborant el grup de Compromís, i que inclou, entre altres coses, la rebaixa del llistó electoral al 3%, una reivindicació històrica de l’esquerra valenciana que, per exemple, hauria donat 3 diputats a Esquerra Unida en els passats comicis de 2015. Per la seua banda, el Partit Popular guarda bastants reticències.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × dos =