Enric Esteve renuncia a ser edil del PP per a centrar-se "en la defensa del valencianisme" des de Lo Rat Penat

El candidat independent deixa pas com a nou regidor de l’equip de Català a Carlos Mundina

Enric Esteve renuncia a ser edil del PP per a centrar-se "en la defensa del valencianisme" des de Lo Rat Penat
11/06/2019 -

El regidor electe pel PP a l’Ajuntament de València Enric Esteve ha anunciat aquest dimarts la seua renúncia a ser edil d’aquesta corporació local per a centrar la seua labor “en la defensa del valencianisme” des de Lo Rat Penat, la institució que presideix des de fa anys.

Esteve explica en l’escrit de renúncia que ha emés que els resultats electorals del passat 26 de maig en la capital valenciana impedeixen dur a terme “el programa polític en matèria cultural que haguera pogut revertir les accions del tripartit –en al·lusió a l’executiu local format durant el mandat que conclou ara per Compromís, PSPV i València en Comú– dels últims anys”.

Així, sosté que des de l’oposició, en la qual ha quedat el PP, “solament es podrà desenvolupar una acció de denúncia a les polítiques pancatalanistes de l’actual alcalde –i candidat a la reelecció–, Joan Ribó, i del seu previsible govern” i considera que des de fora de l’Ajuntament es requerirà, a través d’entitats com Lo Rat Penat, d'”una ferma i decidida defensa de la cultura i dels senyals d’identitat dels valencians”.

Per això, Esteve ressalta en el seu escrit que ha decidit “prioritzar la continuïtat” de la seua labor al capdavant de la citada institució “com a garant de la defensa dels interessos valencians enfront dels atacs patits aquests anys i que lamentablement seguiran”.

“És per això que continuaré dedicant tots els meus esforços a la labor que porte fent en els últims anys enfront de la institució insígnia en la defensa del valencianisme i renuncie, per tant, a la labor de regidor a l’Ajuntament de València en favor de la meua dedicació plena a la degana de les institucions culturals valencianes”, argumenta el fins ara edil electe en la seua carta de renúncia.

Enric Esteve comenta en aquest document que va decidir formar part com a independent de la llista electoral del PP a l’Ajuntament de València per als comicis municipals del 26M en entendre que tant aquesta convocatòria electoral com la invitació que li feia el cap de llista d’aquesta candidatura, María José Català, eren “una oportunitat per a defensar els valors i reivindicacions del valencianisme des de l’Ajuntament” de la capital de la Comunitat Valenciana.

No obstant això, insisteix que el resultat electoral aconseguit “no permet que es puga fer possible el programa polític en matèria cultural” encaminat a “revertir les accions del tripartit dels últims anys” i assenyala que l'”acció de denúncia” que des de l’oposició es podrà fer cap a “les polítiques pancatalanistes” la realitzarà “magníficament” Mª José Català i la resta de regidors que al costat d’ella integren el grup municipal del PP.

Esteve considera que Català i els altres edils d’aquesta formació són “una garantia de la defensa del valencianisme a l’Ajuntament” i reitera el paper que en aquest sentit pot desenvolupar ell al capdavant de Lo Rat Penat.

“ESFORÇ I COMPROMÍS”

“Novament, l’escenari de governs de coalició amb partits de tesis pancatalanistes, tant en la Generalitat com a l’Ajuntament, requereixen, com me l’han fet saber membres de Lo Rat Penat, d’una ferma i decidida defensa de la cultura i dels senyals d’identitat dels valencians, atacades com hem vist en els últims anys pels dirigents governants de les nostres institucions”, planteja en la seua carta.

Després de conéixer la decisió d’Esteve de renunciar al seu lloc de regidor en el grup municipal del PP, la que serà el seu portaveu, Mª José Català, li ha agraït la seua aportació al programa polític cultural d’aquesta formació i el treball desenvolupat durant la passada campanya electoral.

Català ha destacat “l’esforç i el compromís amb el valencianisme d’Enric Esteve”, al qual ha definit com “una gran persona i un gran amic” en el qual ha dit que continuarà donant-se suport “per a defensar els nostres senyals d’identitat”.

DÓNA PAS A CARLOS MUNDINA

La renúncia d’Esteve a ocupar un escó del PP en la corporació local de València deixa pas com a edil d’aquesta formació a Carlos Mundina, fins ara assessor d’aquest grup municipal.

El president de Lo Rat Penat ocupava el número cinc de la llista electoral encapçalada per Català, que va obtindre el 26M huit regidors. D’aquesta manera, Mundina, que estava en el número nou de la candidatura puja en córrer la llista per aquesta baixa.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 18 =

turismo salou