25n
25N
25N

L’enorme pas de vianants de 30 metres a Algemesí

El nou encreuament per a vianants instal·lat per l’Ajuntament d’Algemesí sorprén els seus veïns

À Punt

L’enorme pas de vianants de 30 metres a Algemesí
30/10/2020 -

A mitjan mes Algemesí va despertar amb un nou pas de zebra. El cridaner d’aquest és que té una grandària descomunal d’uns 30 metres. L’Ajuntament de la localitat ha instal·lat aquesta senyalització en una avinguda molt freqüentada pels veïns molt pròxima a l’estació de ferrocarril.

Aquesta zona està molt concorreguda pels ciutadans que utilitzen els trens de rodalia. “Feia falta un pas de zebra perquè estava mal senyalitzat, però crec que és massa gran”, comenta Ernesto Tortosa des d’un taller mecànic pròxim. A més, opina que el nou pas de zebra redueix la fluïdesa del trànsit.

En l’avinguda ja hi havia altres dos passos de vianants separats i han sigut substituïts pel nou. No obstant això, s’han mantingut els semàfors del tram que romandran en ambre a partir d’ara. “Hem donat a entendre que els vianants tenen preferència de pas en aqueixa zona”, assenyala l’alcaldessa de la localitat, Marta Trenzano, que governa en coalició amb EU i un regidor no adscrit. També afig que la fluïdesa del trànsit millorarà perquè els cotxes no hauran de detindre’s excepte quan creuen vianants.

L’adaptació ha tingut un cost de 12.000 euros i inclou una nova zona d’encreuament per a les persones amb mobilitat reduïda.

La idea del pas de zebra va ser plantejada pel regidor de Seguretat Ciutadana i la va compartir amb la Policia Local. L’alcaldessa reconeix que els agents “es van sorprendre”, van dir que si no funciona, la mesura “es pot rectificar”.

Per la seua part, el portaveu del PP en el Consistori, José Javier Sanchís, ha criticat la mesura perquè creu que el fet que els semàfors estiguen en ambre “causa confusió als conductors” perquè han d’estar pendents de “tots els passos de zebra de tots els encreuaments”. Així mateix, li sembla una mesura presa “perquè es parle d’ella” i no per la seua efectivitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − 6 =