25n
25N
25N

Les obres del centre de salut i d'especialitats de l'Espai Sanitari Campanar començaran al gener

L’Espai Sanitari de Campanar atendrà a quasi 300.000 persones

www.lafe.san.gva.es

Les obres del centre de salut i d'especialitats de l'Espai Sanitari Campanar començaran al gener
03/12/2019 -

Els veïns i veïnes de Campanar reclamaven un servei d’atenció mèdica més pròxim, després del trasllat a Malilla de l’Hospital La Fe de València. Doncs bé, amb el futur Espai Sanitari de Campanar, aquestes reivindicacions s’estan convertint en realitat. El passat mes de maig, el nou servei d’Urgències obria les seues portes per a donar servei als barris de Campanar, Tendetes i el Calvari.

No obstant això, encara que ara està situat en l’edifici del carrer Joaquim Ballester, la veritat és que la seua ubicació definitiva es coneixerà quan el nou Centre de Salut Campanar II òbriga les seues portes. Quan? Tal com confirmen fonts de la conselleria de Sanitat, està previst que, en el mes vinent de gener, les obres tant del centre de salut, com del centre d’especialitats comencen.

urgencias-campanar

Urgències Campanar / www.lafe.san.gva.es

I és que l’Espai Sanitari Campanar – Ernest Lluch, que s’està construint per fases, contempla la creació d’un centre de salut, que tindrà servei d’urgències 24 hores, i un centre d’especialitats, que serà l’únic amb radiologia TAC, ressonància magnètica i cirurgia major ambulatòria, i que comptarà amb els serveis d’especialitats de rehabilitació, salut sexual, salut mental, garbellat de càncer de mama, radiologia, endoscòpies, i un PAS.

Així mateix, aquest projecte també té previst la construcció d’altres infraestructures, com un hospital de crònics i llarga estada, un centre de rehabilitació integral ambulatori, un centre de trobada de pacients de salut mental, quatre hospitals de dia per a l’atenció de trastorns mentals, un centre d’estudis en salut i gènere, una escola de salut i una casa del pacient.

Sens dubte, un espai sanitari de referència a la Comunitat Valenciana. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha subratllat que aquesta iniciativa representa “una nova mirada de futur sobre la Sanitat“. “En aquests moments es comença a desenvolupar un projecte de reconstrucció del que va ser l’escenari d’una part fonamental de la nostra sanitat. Un projecte ambiciós que atendrà a quasi 300.000 persones”.

El centre de salut i d’especialitats d’alta resolució, amb pressupost de 26 milions d’euros, es connectaran, mitjançant espais verds, amb la resta de serveis sanitaris que conformaran aquest projecte, que retornarà una atenció sanitària de qualitat a aquesta zona de la ciutat de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × dos =