caixa popular

Endavant l'Esquerra per guanyar el País

12/02/2018 -

En els últims anys, les primàries s’han establit com el mètode d’elecció de la direcció de la majoria d’organitzacions polítiques, encara que algunes siguen “a la búlgara”, on tots voten el mateix. En aquests casos és clar que els processos de participació són una mera pantomima. Però per a aquells partits que sempre hem fet una clara aposta per la democratització i participació en la presa de decisions, aquests processos han sigut tot un repte.

L’elecció de les direccions per sufragi universal –una persona afiliada, un vot–, suposa implicar a tota l’afiliació en els seus processos de decisió i açò per a una organització com Esquerra Unida és molt positiu, alhora que il·lusionant.

No és un secret que, des de juny de 2015, EUPV no ha passat pels seus millors moments, però malgrat açò, el nostre treball en els moviments socials i en les institucions ha sigut fonamental. En aquesta legislatura la nostra força en les Administracions Locals ha crescut considerablement formant part de molts governs on els nostres representants són motor i garantia de polítiques clarament de ruptura democràtica, la remunicipalització de serveis públics, el canvi d’un model assistencial de serveis socials per un de drets, el laïcisme, el feminisme, la participació ciutadana, la memòria democràtica, la mobilitat sostenible…

Posar en valor aquest treball és fonamental, com també ho va ser el treball realitzat en la legislatura passada, majoritàriament des de l’oposició, denunciant la corrupció que imperava en bona part de les institucions públiques governades pel PP.

EUPV ha jugat un paper essencial en la política valenciana i és imprescindible que ho seguisca fent. Per això és necessari una direcció que sàpia sumar, comunicar, formar, construir, transformar, feminitzar, debatre; en definitiva, que siga capaç d’iniciar una nova etapa perquè tornem a ser una força essencial en la transformació del País Valencià.

És imprescindible un canvi, fer les coses de manera diferent, prendre les decisions des de la base i la candidatura que encapçale, Endavant l’Esquerra per a Guanyar el País, al costat de companys i companyes el treball de les quals és el seu millor aval, s’ha conformat d’aquesta manera, des de la base, amb propostes des dels col·lectius i des de les comarques.

Sabem que la responsabilitat que tenim per davant és molt gran, però tenim força, experiència, capacitat i valors. EUPV ha de ser una eina útil per a la societat i els farem sumant al conjunt de l’organització.

Rosa Pérez Garijo és portaveu d’Esquerra Unida en la Diputació de València.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × tres =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris