caixa popular

Set de cada deu conductors deixarien el cotxe si millorara el transport públic, segons l'OCU

L’organització estima que els ajuntaments “no estan sabent respondre a l’augment del trànsit”

Set de cada deu conductors deixarien el cotxe si millorara el transport públic, segons l'OCU
06/11/2018 -

Set de cada deu conductors asseguren que deixarien el cotxe per als seus desplaçaments dins de les ciutats si millorara el transport públic, segons informa l’OCU a partir de l’estudi realitzat en el transport col·lectiu de 21 grans ciutats.

Així mateix, nou de cada deu enquestats apunten la conveniència de reforçar el transport públic quan la contaminació aconsegueix nivells alts en les seues ciutats.

No obstant això, l’estudi de l’organització de defensa del consumidor indica que la majoria de les ciutats “suspenen” quant a la puntualitat del seu servei públic de transport i en el grau d’aglomeració que presenta.

Segons indica, el vehicle privat segueix sent la manera “favorita” per a moure’s en la ciutat per ser el “més ràpid” enfront de la “lentitud” dels mitjans públics, “quasi sempre provocada per la falta de freqüència i puntualitat, fonamentalment en el cas dels autobusos municipals”.

D’aquesta forma, l’OCU considera que els ajuntaments “no estan sabent respondre al creixent augment del tràfic privat” en les seues ciutats.

En opinió de l’organització, un bon servei de transport públic “no passa només per complir els horaris establits, sinó que també ha d’adaptar-se i satisfer l’increment de la demanda”.

OCU presenta el seu informe sobre el transport públic urbà coincidint amb el debat obert sobre la gestió del tràfic en les grans ciutats, sobre la conveniència de realitzar restriccions a determinats vehicles o determinades zones.

RODALIA MADRID, “LAMENTABLE”.

El metre és la manera de transport que millor nota obté en l’anàlisi realitzada per l’organització, sobretot en termes de puntualitat.

No obstant això, “no aconsegueix tan bona valoració” en relació a l’aglomeració, sobretot a Madrid, València i Sevilla, la qual cosa “revela una insuficient freqüència de pas en hores punta”.

L’OCU es refereix també a les rodalies de Barcelona i Madrid per a indicar que mentre el servei de la Ciutat Comtal és “millorable” el de la capital és “lamentable en pràcticament totes les línies, tant per massificació com pels freqüents retards”.

Quant als autobusos urbans, l’estudi llança “negatius resultats” quant als temps d’espera en la majoria de les ciutats, especialment en dotze d’elles. En el cas de Madrid, “estaria entre les pitjor qualificades” en cas de comptar amb intervals de pas més amplis.

En aquest sentit, OCU denuncia l’escassa ajuda que proporcionen les pantalles d’informació de les parades d’autobús, en el cas que funcionen.

La impuntualitat deriva, segons l’OCU en major aglomeració de passatgers, especialment en ciutats com Mallorca, València o Sevilla entre altres. Respecte a Madrid, diu que no són tan greus, però perquè el nombre de viatgers del servei d’autobusos porta descendint des de 2017, “Degut precisament a la falta de puntualitat i freqüència que pateix aquest mitjà de transport en la capital”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + setze =

jornadas gastronomicas el puig
semana santa de torrent 2019