25n
25N
25N

L'enquesta de la Generalitat sobre el Covid-19 revela que una de cada quatre persones no podria aïllar-se en el seu domicili en cas de necessitat per a protegir a la seua família

La directora general d’Anàlisi i Polítiques Públiques de la Generalitat, Ana Berenguer, subratlla que les dades reforcen el pla de les “Arques de Noé” impulsat pel president Ximo Puig

L'enquesta de la Generalitat sobre el Covid-19 revela que una de cada quatre persones no podria aïllar-se en el seu domicili en cas de necessitat per a protegir a la seua família
11/04/2020 -

Una de cada quatre persones no tindria capacitat per a aïllar-se dins del seu propi domicili per a complir una quarantena efectiva, protegint a la seua família, en cas de contraure el coronavirus.

Aquesta és una de les principals conclusions de l’enquesta realitzada pel grup de treball Data Science for COVID-19 l’objectiu del qual és l’aplicació de tècniques d’Intel·ligència Artificial (IA) i l’anàlisi de dades per a ajudar en la presa de decisions públiques en el context de la pandèmia de coronavirus. El qüestionari ha sigut dissenyat pel grup de treball liderat per Núria Oliver, Comissionada de la Presidència de la Generalitat per a l’Estratègia Valenciana per a la Intel·ligència Artificial i, especialment, per a la coordinació de la intel·ligència de dades davant l’epidèmia COVID-19 en la Comunitat Valenciana, i del qual formen part experts de la Universitat Jaume I, Universitat de València, Universitat Politècnica de València, Universitat Miguel Hernández, Universitat d’Alacant, CEU Cardenal Herrera i Fisabio.

El fet que el 23,3% dels enquestats no puga aïllar-se en el seu domicili de manera efectiva, ve a confirmar, segons assenyala la directora general d’Anàlisi i Polítiques Públiques de la Generalitat Valenciana, Ana Berenguer, la necessitat d’abordar iniciatives com la impulsada pel president de la Generalitat, Ximo Puig, en col·laboració amb el sector privat, “per a habilitar espais on els valencians i les valencianes que el necessiten puguen asilar-se i passar la quarantena, el projecte conegut com a Arques de Noé”.

Resiliència

El 45,7% dels participants afirma que podria prolongar el confinament un mes més i el 35,5% diu estar disposat a prolongar-lo fins a sis mesos. El fet que el 81,2% de la població es mostre disposada a continuar amb les mesures imposades confirma la resiliència dels ciutadans enfront de la pandèmia. “És molt significatiu que les dades sobre la capacitat de mantindre el confinament continuen sent tan alts després de quasi un mes d’adopció de les mesures. És el reflex de la fortalesa dels ciutadans davant unes circumstàncies excepcionals amb la finalitat de derrotar al coronavirus”, afig Ana Berenguer.

Les dades també reflecteixen que tant sols el 2,8% qualifica les mesures adoptades pel Govern com molt estrictes. En paral·lel, ha baixat un 10% la xifra de ciutadans que reclama més mesures.

Quant a mobilitat laboral, el 26,1% dels treballadors enquestats ha continuat acudint al seu lloc de treball i el 32,2% ha teletreballat. S’observa una reducció de quasi el 6% en la xifra de treballadors que ha acudit al seu lloc de treball respecte a les dades de la primera enquesta realitzada una setmana abans.

A més, referent al contacte social, el 10% dels enquestats no ha eixit del seu domicili, el 54% ho ha fet per a cobrir les seues necessitats bàsiques i només el 4% ha utilitzat transport compartit en els seus desplaçaments.

D’altra banda, els indicadors de salut es mantenen. El 15,6% dels enquestats ha referit haver tingut almenys un dels símptomes rellevants de la Covid-19 i el 6,8% ha indicat haver presentat almenys un dels símptomes més severs com a febre, tos i dificultat per a respirar.

En l’àmbit de les interaccions socials, el 64,4% dels positius ha confirmat haver estat en contacte amb un amic, familiar, client o pacient infectat.

La segona ronda de l’enquesta sobre la Covid-19 es va realitzar entre el 3 i el 7 d’abril i es van obtindre 17.047 respostes vàlides, 54% de les quals a la Comunitat Valenciana. “La participació ciutadana aquests dies continua sent extraordinària, només entre el 7 i el 9 d’abril hem rebut més 9.000 respostes valgudes addicionals que estem ja analitzant”, indica la directora general d’Anàlisi i Polítiques Públiques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × un =