caixa popular

Primera trobada per la responsabilitat en salut

Primera trobada per la responsabilitat en salut
11/04/2018 -

El pròxim divendres 13 d’abril se celebra una jornada durant tot el dia, en la qual es presenta oficialment el projecte ‘#Responsaludable. València per la Responsabilitat en Salut’ en La Mutant, l’espai escènic de Las Naves. Aquesta iniciativa nasqué el novembre passat en el centre d’innovació urbana de València amb la intenció de posar en marxa un procés de treball cocreatiu centrat en la responsabilitat i el compromís amb la salut en la nostra ciutat.

Professionals sanitaris, experts en salut i sanitat de l’administració pública i del sector privat, de la universitat i la investigació, membres d’associacions vinculades a la salut, iniciatives ciutadanes per la salut, etc., s’han donat cita en els últims mesos en Las Naves per definir i fer créixer aquest projecte. El pròxim divendres serà La Mutant l’escenari d’aquest fòrum, on a més dels membres que han participat en els últims mesos, s’obrirà al públic la jornada en la qual, d’una banda, es donaran a conéixer les idees i iniciatives que ja s’han treballat i, d’altra, es donarà veu a les persones assistents per sumar més experiències, projectes i coneixements en salut.

#Responsaludable és una iniciativa transversal, que pretén crear un espai de comunicació en la cultura de la salut des de cinc eixos: el territori, l’alimentació, el medi ambient, l’entorn laboral i la mateixa persona, com a individu i com a part de l’acció col·lectiva. “L’objectiu és conscienciar de la importància de ser #Responsaludable i que la nostra ciutat també ho siga. Volem sumar experiències que ja es realitzen a València, pensar-ne de noves, que siga un procés col·lectiu de treball, i que aquest procés toque tots els àmbits que afecten la nostra salut”, avança el regidor d’Innovació, Roberto Jaramillo, qui serà l’encarregat d’inaugurar la trobada de divendres, quan es presentarà el projecte públicament.

L’esdeveniment, en què intervindran facultatius d’hospitals com ara La Fe o la Fundación Jiménez Díaz, professionals de FISABIO, CEACV, l’Institut de Salut Global de Barcelona o ECODES, permetrà debatre, entre altres qüestions, sobre l’esperança de vida i si viure més anys és viure millor. A més, s’abordaran malalties com el càncer o la diabetis, es parlarà de la desigualtat social i econòmica com a determinant de la salut de les persones, i s’exposarà com poden afectar les noves tecnologies o l’impacte del medi ambient en la nostra salut. En aquesta última xerrada participarà també el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

A més, a la jornada també es presentaran projectes innovadors al voltant del concepte #Responsaludable, ja que l’objectiu final és que cada vegada s’integren més veus en aquest procés de cocreació que busca fer de València una ciutat #Responsaludable.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + 2 =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris