25n
Orgull
Orgull

Milers de persones viuen l'Encontre Gloriós a Torrent

Milers de persones viuen l'Encontre Gloriós a Torrent
21/04/2019 -

L’amenaça de pluja no ha impedit que Torrent haja gaudit aquest matí de l’Encontre Gloriós, punt culminant de la Setmana Santa de Torrent, Festa d’Interés Autonòmic. Sota un cel cobert i gris, la Reina de l’Encontre, María Silla Mora, al costat de les seues cambreres, Blanca i María, ha recorregut el carrer de Fra Luis Amigó des de la parròquia de Muntanya-Sión fins a la plaça Major, per a presidir la trobada entre les imatges de la Verge i Crist Resucitado.

L’amenaça de pluja, que finalment no s’ha materialitzat, ha provocat que les desfilades de les germanors fins a la plaça Major, des de les parròquies de Muntanya-Sión i l’Asunción, respectivament, es realitzen en marxa ordinària, és a dir, més ràpid del que és habitual. Així, les germanors han començat els seus recorreguts minuts després de les 9 hores i en quaranta minuts totes les germanors ja ocupaven les seues posicions en el recinte delimitat per a participar en l’Encontre.

Així, al voltant de les deu del matí, la Reina de l’Enconctre, María Silla Mora, al costat de la seua germanor, l’Oració de l’Hort; i la germanor de la Verge dels Dolors, que portava la imatge de la Verge, arribaven als peus de la carxofa. Al mateix temps, arribava també la imatge de Crist ressuscitat al costat de la germanor de la Vora Cruz. Després de la música i els versos recitats per la Reina de la Trobada per a anunciar la resurrecció de Crist, ha tingut lloc el moment culminant de l’obertura de la carxofa i el llançament des dels balcons de milers d’al·leluies, els xicotets papers de colors amb versos satírics.

Després de l’intercanvi de la palma de la Resurrecció i l’estendard de l’Al·leluia amb el rector de l’Asunción, Juan José Llorens, la comitiva s’ha dirigit a l’Asunción per a la celebració de la missa de resurrecció. Els familiars de María han sigut els primers a acostar-se a felicitar-la i abraçar-la, després de molts pendents del cel i l’amenaça de pluja. Després d’ells, l’alcalde Jesús Ros, el regidor de festes, José Antonio Castillejo, i la corporació municipal, també han traslladat a María, les seues felicitacions.

Després de la missa, María, al costat de la seua germanor de l’Oració de l’Hort, ha acompanyat la imatge de la Verge de Muntanya-Sión fins a la seua parròquia, al costat de la seua germanor. La següent parada ha sigut el seu col·legi, Maria Auxiliadora, on ha sigut rebuda per la comunitat religiosa i educativa. El matí ha conclòs amb la visita a l’Ajuntament i la signatura en el llibre d’honor del consistori.

L’Encontre Gloriós ha pogut seguir-se en directe a través dels canals oficials de l’Ajuntament de Torrent en Facebook i Youtube. L’emissió en directe ha sigut seguida per més d’un centenar de persones en alguns moments i solo unes hores després ja registrava quasi 5.000 reproduccions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 1 =