25n
25N
25N

Els bombers rescaten a quasi 100 persones atrapades en accidents de trànsit entre gener i abril

Els bombers rescaten a quasi 100 persones atrapades en accidents de trànsit entre gener i abril
06/05/2019 -

Els efectius del Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV) han rescatat a quasi 100 persones atrapades en accidents de trànsit entre gener i abril d’enguany a la província de València. Així ho ha apuntat el president del CPBV, Josep Bort, en la primera jornada de la XII Trobada Intern d’Excarceració, que se celebra hui i demà al Campus de Tarongers de la Universitat de València.

En el que va d’any, els bombers del Consorci han intervingut en 97 sinistres amb atrapats en la carretera, “la qual cosa suposa un 10% més que en el mateix període de l’any anterior, quan es van registrar 88”, ha assenyalat Bort.

Al llarg del 2018, els bombers van rescatar a 270 persones atrapades en 898 accidents de trànsit. Les carreteres amb més sinistres amb atrapats són l’A-7, l’A-3, la N-332 i l’AP-7. “Aquestes trobades són ideals per a compartir experiències i coneixements per a millorar en la resposta als accidents de trànsit, que suposen el 10% de les emergències del Consorci”, ha afegit el president de la institució.

El temps mitjà d’arribada dels bombers fins al lloc de l’accident és de 11 minuts, tres menys que l’any anterior. A més, segons les dades del CPBV, els dies de la setmana amb més accidents de trànsit són dilluns i dimecres i els mesos de major sinistralitat coincideixen amb l’estiu, la Setmana Santa i en 2018 també hi va haver un repunt a novembre.

La recepció d’un avís d’accident de trànsit amb persones atrapades implica la mobilització d’1 BUP amb un cap i tres bombers i 1 UPC amb un sergent. Quan hi ha dos o més persones atrapades la mobilització s’amplia amb un segon BUP amb la seua corresponent dotació.

Un total de 31 equips participen en la XII Trobada d’Excarceració, 14 d’ells en la línia classificatòria. Durant les dues jornades es viu en primera persona els procediments d’excarceració, que consisteixen en l’atenció i extracció del vehicle de les víctimes d’un accident de trànsit. Els equips participants han de realitzar una maniobra estàndard, de 20 minutos i amb un atrapat.

Els tres primers classificats participaran en la Trobada Nacional d’Excarceració (ENRAT) que enguany també se celebra a València del 8 al 10 de maig en la UV.

ACTUACIÓ CONJUNTA AMB GUÀRDIA CIVIL

A més, hui també s’ha signat el pla d’actuació conjunt en accidents de trànsit entre el Consorci, Guàrdia Civil i Serveis Sanitaris CV. El document recull un procediment unificat, organitzat en tres fases d’intervenció per a proporcionar “una millor gestió dels temps i els recursos presents, durant les operacions de rescat aproximació, assegurament de la zona a intervindre, rescat i atenció a les víctimes”, ha concretat el president del Consorci.

La metodologia utilitzada persegueix la seguretat en
la intervenció, la correcta immobilització de la víctima i la seua extracció de forma segura.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × tres =