25n
25N
25N

L'encesa de "la llum que habita" marca el tret d'eixida de la segona setmana del urbanisme

L'encesa de "la llum que habita" marca el tret d'eixida de la segona setmana del urbanisme
11/11/2019 -

Com va anunciar la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, hui s’inicia la segona setmana de l’urbanisme. La inauguració tindrà lloc en la plaça Lorenzo de la Flor a les 19.30 hores amb l’encès de llums de la instal·lació artística realitzada per l’empresa Radiant.

Este Dilluns comença la Setmana de l’Urbanisme, que en esta segona edició té com a lema VALÈNCIA, ESPAI VITAL, en referència a la necessitat de recuperar l’espai públic per a l’ús i gaudi dels ciutadans i ciutadanes. Entre les novetats de la segona edició cal destacar que s’han duplicat el nombre d’activitats que es realitzaran al llarg de la setmana.

La Setmana de l’Urbanisme vol ser un homenatge als barris de València i a les persones, locals o associacions que generen una convivència positiva dins d’estos. És per això que en els barris del Botànic, Cabanyal i Sant Marcel.lí tindran lloc tot tipus d’activitats que aniran acompanyades de “Sopars a la Fresca”.

Igualment en esta nova edició s’organitzaran activitats culturals com a debats, projeccions de documentals relacionats amb l’urbanisme i visites guiades Sant Vicent de la Roqueta. Encara que la gran novetat serà la inclusió de l’art urbà dins del programa.

Esta vesprada a les 19.30 tindrà lloc en la Plaça de Lorenzo de la Flor la presentació de la primera de les instal·lacions artístiques. “La llum que habita” és un joc de llums que s’encendrà a la mateixa hora tots els dies de la setmana de l’urbanisme. Este projecte pretén experimentar amb la llum i l’estructura de formigó que presidix la pròpia plaça. És així com mitjançant el joc de diferents feixos de llum roja es remodela l’espai per a generar un missatge de benvinguda on se simula que eixa abandonada estructura de formigó són habitatges il·luminats.

El col·lectiu artístic RADIANT, encarregat de donar vida a aquesta instal·lació, es caracteritza per jugar amb el paper dels espectacles públics com a eines de comunicació i desenvolupament de consciències, tant individuals com col·lectives. En les seues instal·lacions artístiques busquen qüestionar la barrera entre el virtual i el real, amb la finalitat de redescobrir el propi espai públic. Este concepte serà el que posaran en pràctica amb el projecte “La Llum que habita”, que a més d’inaugurar la setmana de l’urbanisme, dotarà a la Plaça Lorenzo de la Flor d’una nova dimensió espacial i lumínica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + nou =

lleida 2020
activem alfafar