25n
25N
25N

València s'il·lumina amb l'encés de les llums de Nadal

València s'il·lumina amb l'encés de les llums de Nadal
30/11/2018 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha inaugurat el tradicional encés de l’enllumenat nadalenc, junt amb el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, i les falleres majors de València per a 2019, Marina Civera i Sara Larrazábal. L’Ajuntament ha incrementat el pressupost de la decoració de Nadal amb la inclusió de nous barris i pobles de la ciutat.

«València s’il·lumina enguany per donar la benvinguda a unes festes que suposen un moment càlid per a moltes persones, i que a més són un revulsiu econòmic per a la ciutat», ha declarat l’alcalde, Joan Ribó. Així mateix, ha afegit que «no solament s’il·lumina el centre de la ciutat, sinó que tenim molt presents als barris, els centres històrics dels quals comptaran amb motius decoratius, amb la finalitat de dinamitzar totes aquestes zones».

El pressupost d’enguany se situa en 80.000 euros, que s’ha incrementat un 33% respecte a l’exercici anterior. A més, s’han inclòs 15 arcs al carrer de la Pau, huit al carrer de Sant Vicent i altres 11 en les entrades a la plaça de l’Ajuntament. «El Nadal, com la resta de celebracions a València, no solament ha de ser un motor cultural sinó també social i econòmic», ha assenyalat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset.

Per a la decoració nadalenca de la plaça de l’Ajuntament, el consistori ha incrementat un 25 per cent els bàculs decoratius, una fórmula utilitzada en ocasions anteriors per no entorpir el trànsit de carrosses grans en la Cavalcada de Reis. Així mateix, s’ha incorporat il·luminació al pesebre situat a la plaça de la Reina i s’ha afegit una presa de tensió per a Nit de Cap d’Any a la plaça de Patraix.

Per quart any consecutiu, la Regidoria de Cultura Festiva ha dissenyat una ornamentació i una il·luminació nadalenca de forma descentralitzada, amb l’objectiu de donar protagonisme a diferents districtes de la ciutat i afavorir l’activitat comercial en aquests llocs.

Els barris de Benicalap i Malilla també han instal·lat un arbre de Nadal, sumant-se així a les places de Campanar, Patraix, Sant Valer (Russafa), Benimaclet, Creu del Canyamelar, Doctor Collado (Ciutat Vella), Abastos, Sant Marcel·lí i Orriols. Així mateix, Forn d’Alcedo i Mauella també compten amb il·luminació nadalenca.

D’altra banda, el regidor d’Urbanisme, Vicent Sarrià, ha inaugurat a les 20 hores l’encés de llums nadalenques al Mercat de Colón, on ha estat present el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el president de l’Associació de Comerciants del Mercat de Colón, Steve Anderson.

L’acte ha començat amb la intervenció d’un cor infantil que ha oferit un recital de nadales i cançons nadalenques. Després ha tingut lloc l’encés de l’arbre de nadal i la comitiva ha visitat els locals del Mercat de Colón per conéixer la seua oferta nadalenca.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × quatre =

CCCC
torrent