caixa popular

Encarna Martí: 'Xirivella torna a ser una ciutat educadora amb molts programes culturals'

’Les persones estan en la primera línia de l’acció política. Si no s’entén això, de res serveix estar en política’

Encarna Martí: 'Xirivella torna a ser una ciutat educadora amb molts programes culturals'
06/06/2017 -

Xirivella s’ha convertit, amb el pas del temps, en un dels municipis valencians que més aposta per la cultura. Prova d’això són les diferents iniciatives, com a ‘Cinema a la Fresca’ o la ‘Mostra de Pallassos i Pallasses’ que des de l’Ajuntament d’aquesta localitat es duen a terme per a fomentar el seu ús entre els veïns de Xirivella i, especialment, entre el públic escolar.

València Extra ha parlat amb Encarna Martí, Regidora d’Educació i Cultura de l’Ajuntament de Xirivella, que ens ha explicat més detalls sobre els projectes que s’estan organitzant, però també ens ha permés conéixer els seus valors com a política.

Quin balanç faries en l’equador de la teua legislatura al capdavant de la Regidoria de Cultura?

La cultura a Xirivella torna a tenir l’impuls que es mereix, hem intentat de nou el que els governs socialistes sempre han tingut molt clar: l’accés a la cultura sense distinció per a tota la ciutadania de Xirivella. Només calia tornar a posar ganes, creure en ella i posar-la a la disposició de tots. Un exemple d’aquesta afirmació és el que els escolars tornaren a anar gratis al teatre de Xirivella, el govern anterior els va fer pagar. Hem incrementat pressupostàriament la partida de la Mostra de Pallassos i Pallasses. Xirivella torna a ser una ciutat educadora amb molts programes culturals per al gran públic potencial que és l’escolar.

Què queda per fer?

Seguir apostant per la cultura i l’educació dirigida al públic escolar sobretot. Veiem que és el públic més receptiu en matèria cultural i cal destinar quants més recursos millor.

Com impulseu la cultura a Xirivella?

A Xirivella cada dia es treballa per la cultura, cada mes hi ha una estructura programada de teatre, cinema, música, exposicions… i per tant el treball és constant. Durant el mes de maig, milers d’escolars han passat per l’auditori municipal per a gaudir de la campanya “Anem al teatre”. Ara, preparem el Cinema a la Fresca per al públic familiar i la programació de la Mostra de Pallassos que té lloc en el mes de novembre.

A part de la programació cultural cal destacar l’Escola Municipal de Música on s’eduquen en matèria musical molts alumnes, pas previ per a formar-se en els conservatoris professionals.

Com et definiries com a política? 

Sóc política perquè primer sóc ciutadana i tinc un compromís amb Xirivella. Ho he tingut vinculada a l’associacionisme cultural de Xirivella i ara ho tinc al capdavant de les regidories gràcies als ciutadans. Les persones que hem treballat en les diferents associacions coneixem les necessitats, la realitat del nostre poble i per tant podem exercir les nostres funcions amb encerts i errors, però per descomptat amb coneixement del qual fem. Açò últim crec que és important i crec que la gent ha de valorar-ho.

Com vas arribar a la política, i a posar-te al capdavant d’aquesta regidoria?

Algú va confiar en el meu, sabia qui era, què feia, que pensava de Xirivella,…. però sobretot sabia que Xirivella m’importava. Per això, vaig decidir fer el pas per a poder aportar el que puga per a fer una Xirivella millor. Primer, en l’oposició. I ja passada la legislatura anterior, al capdavant de les regidories d’educació i cultura. És un honor per a mi ser la veu del meu grup municipal en cada ple per a defensar una gestió que gens té a veure amb el govern anterior. Les persones estan en la primera línia de l’acció política. Si no s’entén això, de res serveix estar en política.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − onze =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios