caixa popular

'En Verde', l'app que detecta casos de violència de gènere

Aquesta aplicació ha sigut dissenyada per l’Ajuntament i la Policia Local de Quart de Poblet

'En Verde', l'app que detecta casos de violència de gènere
12/06/2017 -
Quart de Poblet

Foto: facebook.com/quartdepoblet

Quart de Poblet treballa per a sensibilitzar sobre les relacions de parella saludables entre adolescents, així com per a fomentar la igualtat, i evitar possibles casos de violència de gènere. D’aquesta manera, des de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Quart de Poblet, juntament amb la col·laboració de Guillermo Blanco, agent de la Policia Local de Quart, han creat l’aplicació ‘En Verde’, disponible per a Smartphones i, prompte, per a iPhone.

Aquesta aplicació, que consta de quatre apartats, no solament ofereix una explicació del que significa la violència de gènere, sinó que dóna la possibilitat als usuaris de realitzar el ‘Test del Semàfor‘. Responent a deu preguntes ràpides, aquest test permet saber si l’usuari es troba en una situació de violència de gènere.

Així, si el resultat apareix en verd, significa que no hi ha perill. Si per contra, apareix el color groc, l’app adverteix que cal anar amb compte amb la nostra relació. Finalment, el color roig significa que l’usuari ha de demanar ajuda. Per a aquesta tercera opció, l’aplicació ofereix informació sobre la seu de la Policia Local i la Casa de la Dona. A més, l’app ‘En Verde’ és totalment confidencial. En aquest sentit, la informació és anònima i no s’emmagatzema, ja que tan sols serveix per a autoavaluar-se.

App contra la violencia de géneroAquesta gran iniciativa va sorgir arran d’una enquesta, realitzada fa un parell d’anys per la Casa de la Dona, als estudiants de la E.S.O. i Batxillerat, en la qual es van detectar unes dades que els va portar a dissenyar una sèrie d’accions per a intentar revertir-los, a través de la informació i la conscienciació.

Les dades de l’enquesta assenyalaven que el 87% de l’alumnat creia que existia la violència de gènere en les parelles joves, i que el maltractament només s’identificava amb la violència física. A més, el 42% no considerava maltractament dir-li a una altra persona la frase: ‘No vals gens’, i un 32,7% dels enquestats pensava que hi hauria problemes en la parella si la dona es vestia amb roba qualificada d’atrevida. Finalment, una de les dades més reveladores, i que els va espentar encara més a dur a terme aquest projecte, és que en el cas de ser maltractada o maltractat, la denúncia era triada com l’última opció. Unes dades alarmants que a Quart de Poblet s’han proposat canviar duent a terme iniciatives, com l’aplicació mòbil ‘En Verde’.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + 5 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios