25n
25N
25N

En marxa la Comunitat Energètica Local de Foios

La CEL de Foios oferirà l’energia entre un 30% i un 50% més barata

En marxa la Comunitat Energètica Local de Foios
18/05/2021 -

La Comunitat Energètica Local de Foios fa els seus primers passos amb una primera instal·lació solar en els 1.100 m² del sostre de col·legi Rei en Jaume. No obstant això, no serà l’única. I és que, encara que s’anirà informant en les pròximes setmanes, l’Ajuntament ha habilitat un correu electrònic – cedelfoios@foios.es – perquè les persones interessades puguen deixar el seu nom i telèfon de contacte.

La CEL de Foios pot arribar a oferir l’energia entre un 30% i un 50% més barata, sobretot amb el nou sistema de tarifa elèctrica que penalitza el consum tradicional durant les hores centrals del dia, que coincideix amb les hores de més sol. Una energia completament neta, produïda i consumida en el mateix poble, per això és més barata, perquè no es paguen gastos de transport de l’energia.

I és que, com explica la regidora de Medi Ambient, Ámparo Pérez, “la creació d’una CEL al nostre municipi facilitarà el veïnat de Foios la gestió de la seua pròpia energia a través d’instal·lacions d’autoconsum, individual i col·lectiu”.

Els beneficis d’adherir-se a la Comunitat Energètica Local són els següents: gaudir d’una energia 100% renovable, autoconsum individual o col·lectiu (plurifamiliar), la possibilitat d’invertir en la CEL de Foios amb una rendibilitat del 3,5% anual, així com disposar d’un vehicle elèctric compartit per a evitar un ús diari del vehicle propi.

Per a Pérez, “aquesta iniciativa suposa fer un salt qualitatiu en la gestió de l’energia en el nostre municipi, al mateix temps que permet a la ciutadania gaudir d’un important estalvi en la factura energètica”. Així, ha afegit, “anime a tots els veïns i veïnes de Foios a informar-se sobre la CEL i unir-se al canvi”.

Des que es va habilitar el correu cedelfoios@foios.es, prop d’un centenar de persones ja s’han interessat per formar part de la primera Comunitat Energètica Local de Foios.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 4 =