caixa popular

“En 50 anys podem acabar amb l’homofòbia si eduquem en els valors de la igualtat i la diversitat”

L’autor Ramón Martínez presenta en la seu de la Diputació de València ‘La cultura de la homofobia’ en el marc dels actes organitzats per la institució amb motiu de l’Orgull LGTBI

“En 50 anys podem acabar amb l’homofòbia si eduquem en els valors de la igualtat i la diversitat”
09/06/2017 -

La violència que s’exerceix contra persones que s’identifiquen com a homosexuals, amb agressions físiques, verbals i un sistema de símbols que sostenen el seu discurs. Així defineix l’activista, filòleg i escriptor Ramón Martínez el terme homofòbia, una paraula que para ell conté un significat molt abstracte que es necessitava precisar.

Per açò, i també per “reconciliar-se amb si mateix”, l’autor ha publicat el llibre ‘La cultura de la homofobia’, que s’ha presentat en el pati de la Scala de la Diputació de València, en el marc de les activitats programades per la institució provincial per a celebrar l’Orgull LGTBI.

Per a Ramón Martínez, l’homofòbia, no solament continua present en la societat, sinó que s’està empitjorant. I dóna dades. Segons l’Observatori Madrileny contra l’Homofòbia, en 2016 es van produir solament en la Comunidad de Madrid 319 incidents homòfobs, la qual cosa en les seues paraules “suposa que pràcticament cada 24 hores es produeix una agressió”.

L’autor assenyala que, a pesar que s’han produït indubtables avanços, existeix el denominat discurs del “però”, en el qual se segueixen allotjant idees homòfobes. Amb açò, explica que s’accepten alguns elements però se segueixen rebutjant uns altres, amb la qual cosa la igualtat encara no és plena.

Per a superar-ho, Ramón Martínez advoca per una revolució en el sistema educatiu amb la qual s’implante una educació sexual que vaja més enllà de l’actual. “En 50 anys podem acabar amb l’homofòbia si eduquem en els valors de la igualtat i la diversitat”, ha assegurat l’escriptor.

En aquest sentit, a més de canviar el sistema educatiu, una solució a llarg termini segons ha comentat, l’activista aposta per donar una resposta unànime i ferma a tota actitud i acció contra el col·lectiu LGTBI. “Cal visibilitzar i mostrar que qualsevol comportament homòfob és reprotxable i intolerable”, ha conclòs.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + nou =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris