25n
25N
25N

L’EMTRE posa en marxa un programa pilot per recollir i gestionar els plàstics agraris

Es recolliran als ecoparcs de Meliana i Massamagrell

L’EMTRE posa en marxa un programa pilot per recollir i gestionar els plàstics agraris
18/07/2020 -

Es tracta de la primera vegada que una entitat de residus arreplega i gestiona els plàstics agraris que els llauradors utilitzen per fer hivernacles o protegir fruites i verdures. El president de l’EMTRE i vicealcalde de València, Sergi Campillo, ha afirmat que “volem ajudar als municipis de l’àrea metropolitana de València a gestionar aquestos residus que ara acaben moltes voltes abandonats a zones rurals o a les séquies”.

El pla pilot començarà a funcionar dilluns 27 de juliol. Es destinarà un contenidor de reciclatge dels ecoparcs de Meliana i Massamagrell, a l’Horta Nord, per a aquest tipus de materials. Els plàstics agraris, que habitualment s’utilitzen com a manta per protegir els cultius del fred o de l’atac de plagues, es tractaran posteriorment mitjançant un gestor autoritzat.
El cost del projecte pilot correrà íntegrament a càrrec de l’EMTRE tot i no tractar-se d’un residu domiciliari urbà. El Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana habilita a les entitats dedicades a la gestió de residus a encetar projectes pilot i en proves per fomentar la proximitat del ciutadà al tractament i reciclatge de residus. En aquest sentit, l’EMTRE és conscient de l’essència agrària de la comarca de l’Horta i atén les peticions que s’havien fet des de diferents ajuntaments durant els últims anys.

El projecte pilot entrarà en funcionament en proves en l’Horta Nord i no es descarta que puga ampliar-se a altres ecoparcs de la comarca de l’Horta Sud pròximament.

Eliminar abocament incontrolats en l’Horta

Cada agricultor que vulga desfer-se’n del plàstic, una vegada acabada la seua vida útil, podrà portar-los a algun dels dos ecoparcs autoritzats, on s’arreplegarà i es tractarà adequadament. L’actuació de l’EMTRE pretén reduir la presència de plàstics inservibles als camps de l’Horta, eliminar abocaments incontrolats d’aquest tipus de materials i millorar la neteja i el paisatge de la nostra comarca.
El pla pilot es mantindrà en vigor mentre s’aprova la normativa estatal i autonòmica que regularà els gestors autoritzats per al tractament de les deixalles que es generen a l’àmbit econòmic, comercial o industrial.

Un pas endavant per millorar el paisatge de les nostres zones rurals

El president de l’EMTRE, Sergi Campillo, ha afirmat que “l’entitat ha de mantindre un esperit de plena col·laboració per ajudar a tots els municipis i especialment a aquells més menuts i, per tant, amb menys capacitat d’actuació, a resoldre qüestions relacionades amb la gestió dels residus”. En aquest cas, a més, “era una vella reivindicació de molts municipis amb una superfície important d’horta”.

Segons Campillo, “ara que el govern de la Generalitat ha aprovat el Pla d’Acció Territorial de l’Horta amb l’objectiu de protegir aquest paisatge únic i de promoure la seua viabilitat econòmica com a garant de la sobirania alimentària dels valencians i valencianes, des de l’EMTRE volem posar tot de la nostra part per tal que el paisatge estiga lliure de plàstics i es puga contemplar en tota la seua bellesa”, ha acabat per declarar Campillo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − 1 =

bombers
CCCC